Turisme

December 2010
Bookmark and Share


Trieste - her lever man stadig på cafè!


Illy - et kaffeeventyr
fra Trieste >>


Piazza unità d'Italia


Klik for stort foto >>

Caffè Stella PolareKlik for stort foto >>
28. juli til 14. oktober 2007:
1900-tals skulpturer af Mascherini >>

Byen i Midten

Trieste defineres af mange som "byen i midten".


Indtil 1918 var byen det Østrig-Ungarske riges vigtigste og eneste havneby, og det omtumlede område befinder sig i dag på græsen mellem Italien og Slovenien.Trieste kalder sig "Mittel-Europæisk", og i dette knudepunkt mødtes og mødes forfattere og intellektuelle, og ordner verdenssituationen på byens mange charmerende caffèer.

Gennem tiderne har nogle af stamgæsterne været Stendahl, Saba, Joyce, Svevo og Rilke, men også den kendte nulevende trietinske forfatter Claudio Magris tilbringer hele dage på Caffè San Marco i Via Battisti 18.

Caffèen blev grundlagt af en italiensksindet triestiner i 1914, og bordene af støbejern og marmor, bardisken og spejlene er stadig de originale.
At ejeren var italiensksindet, afslører mosaikkerne i gulvet af Mussolini og kongen Vittorio Emanuele den Tredje.

Spejlcafèen - Caffè degli Specchi er nok byens kendeste, og ligger på den centrale Unità d'Italia plads midt i byen.

Efter Anden Verdenkrig holdt engelske marinasoldater til der, mens caféen i begyndelsen af 1900-tallet ligesom San Marco var mødested for de italiensksindede.

Tæt ved spejlcafèen ligger den Caffè Stella Polare fra 1867, der også var politisk mødested for de triestinere, der var trætte af at være under fremmed herredømme.
Al den snak om politik og konspiration huede ikke ejeren, at hans cafè var politisk mødested, og han satte derfor uden held et skilt op, hvor der stod "Her tales der ikke om politik og strategi".

Andre kendte cafèer i Trieste er Caffè Tommaseo i Riva III Novembre 5, Caffe Pasticceria Pirona i Largo Barriera Vecchia, og Bar Torinese i Corso Italia 2.
-syl


Copyright © 2001-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano