RIE'S SIDER

April 2002


Politik, Benigni og San Remo FestivalMaleri af
Jørgen Boberg


Rie Boberg bor i Solaio i Toscana samme med sin mand og sin søn.
Hun er olivenbonde, skribent, forfatter og ekspert i at købe italienske huse.

Artikel fra april 2002

Bourgiorno fra Italien

I aften begynder det italienske melodigranprix for 52-sindstyvende gang.

Hvis fodbold kan ophidse sindene i støvlelandet, så er det intet imod den polimik der altid opstår i kølvandet på San Remo festivallen, som varer 5 aftener i træk.

Hver sanger har således flere muligheder for at blive hørt, og hver aften krydres af forskellige internationale stars, som på en eller anden måde altid sætter festivaldeltagerne ikke et ikke særlig flattterende relief.I år vil bl.a. Alanis Morrissette og Britney Spears fyre op under publikum.
Festivallen har skabt mange slagere, som også er kendte i Danmark, bl.a. Blu dipinto di blu, som på dansk fik teksten Vi har det åh åh, så dejligt, åh åh åh åh eller Ciao ciao bambina, begge sunget af Modugno.

Men også kendte folk som Eros Ramazzotti og Andrea Bocelli har fundet vej til det store publikum på festivallen.

Af de nye slagere kan nævnes Umberto Tozzis "Ti amo .

Personligt glæder jeg mig mest til at se Roberto Benigni optræde på slap line.
Han har før hylet festivalpresentatoren, som er Italiens svar på Otto Leisner, ud af det, ved at vælte ham om på scenen og give ham tungekys eller få ham til at smide bukserne og iklæde sig Benignis altfor korte.

Benigni ved San Remo 2002
I Italien er der et ny trend i gang, som hedder "ingen vittigheder om magthaverne".

I dette land findes nogle af verdens bedste komikere, men det er efterhånden meget ilde set at de udøver deres gerning, mens det er helt i orden at politikerne prøver at være vittige.

Man kan fx undre sig over at den italienske ministerpræsident Berlusconi mener at det er OK morsomt at han laver hanrejs-tegnet bag sine internationales kollegers hoveder og fortæller pinlige vittigheder, mens en international berømt komiker og Oscar-modtager som Roberto Benigni trues af direktøren for avisen Il Foglio, ejet og betalt af fru Berlusconi, med æg og grønsagskastning, hvis han siger noget politisk under sin optræder ved Gran Prix Festivallen i San Remo.

Truslel om æggekastningen gjorde naturligvis at 3 ud af 4 italienere sad klinet foran skærmen, endog trodsende en vigtig fodboldkamp, og oplevede en uovertruffen Benigni, der morsomt, intelligent og kærligt svarede igen på hele den politisk oppiskede stemning, som karakteriserer landet i disse måneder.

Han fik to stående ovationer og blomster i hovedet i stedet for æg.
Den censurivrige avisdirektør blev hjemme i sin stue, hvor han havde inviteret en af Berlusconis fjernsynskanaler til at overvære, at han kastede 6 æg på skærmen af sin kones yndlingsfjernsyn.

Rie Boberg
Solaio
Italien


Copyright © 2001-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano