Dansker i Italien

2008
Bookmark and Share

Snoghøj Højskole på besøg i Toscana


Sommerhøjskoler og specialrejser 2010 >>


Ole Skjodstrup bor sammen med Linda i den del af Toscana, der hedder Lunigiana >>
Artikel fra juli 2008

En gruppe danskere besøgte i juni måned Toscana.
Gruppen, der bestod af 24 personer, var på et rejsekursus organiseret af den danske Snoghøj Højskole - www.snoghoj.dk >>.
(Snoghøj arrangerer i 2009 rejser til Ligurien, Sardinien og Sicilien - Specialrejser 2010 >>)
Blandt sine mange tilbud tilbyder Snoghøj Højskole studiekurser i Italiansk kultur og livsstil.

Inden rejsen til Italien havde gruppen tilbragt nogle dage på Snoghøj Højskole ved Fredericia i med at forberede turen med en række foredrag og aktiviteter med relation til Italien f.eks. undervisning i italiensk og foredrag om italiensk kultur og skikke.Gruppen havde besøgt Cinque Terre, Genova og Lucca, men var også interesseret i at opleve dagligdags italiensk levevis.

De havde derfor kontaktet Danes Worldwide's lokalrepræsentant i Toscana Ole Skjodstrup, som har boet og levet i Comano gennem de seneste tre år.


Snoghøj Højskole i Coano - Lunigiana

Ole og hans kone Linda fortalte gruppen om valg af område og hus, integrations processen i det italienske samfund og deres dagligdags liv i og omkring Comano, og gruppen havde lejlighed til at smage prøver af den lokale vin og mad.

Derefter spadserede gruppen gennem Comano og besøgte San Giorgio kirken med bl.a. Medici familiens våbenskjold, en status af St. Georgio, og andre effekter.

Efter en typisk Lunigiana frokost i en lokal ristorante, endte gruppen besøget på toppen af Comano's vartegn Torre di Comano - een af Lunigiana's 'hundrede borge' fra det 13. århundrede.

Gruppens leder og forstanderen for Snoghøj Højskole Torben Egeris sagde:
- Det var meget interessant at høre om og opleve det virkelige liv i Italien af en dansker, der bor her til daglig. Vi søger i vores aktiviteter at kigge 'bagom' de typiske turist attraktioner for at opleve og forstå det virkelige, dagligdags liv i Italien, i dette tilfælde i en lille bjergby i Appenninerne.

Ole Skjodstrup

Retur til
Ole Skjodstrups
artikler på
www.italy.dk <<


Retur til
Udedansker <<Link

Danes Worldwide >>


Ole Skjodstrup
Via Piano 4
54015 Comano (MS)
Tel. 348 9188 776

ole.skjodstrup
(at) hotmail.comCopyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>