Januar 2015

Bookmark and Share
Vinproduktionen i Italien frem til 2012
Antallet af vinbønder halveret mellem 2000 og 2010


I 2011 blev der produceret 42,7 millioner hektoliter (1 hl = 100 liter) vin i Italien, 9% mindre end i 2010.





383.645 landbrug i Italien dyrker vin.
Det er mere end en halvering i forhold til år 2000, hvor der var registreret 791.091 vinbønder.
I 1982 var der registreret 1.6 milioner vinbønder i Italien.



Det samlede areal vinmarker i Italien var i 2010 632.000 hektar.
Det svar til kun 4,9% af det samlede dyrkede areal.
I 2000 var der 713.000 hektar med vinstokke i Italien


Vingårdene vokser i størrelse
I 2010 dyrkede hver vinbonde 1,65 hektar - en stigning på 0,7 hektar i forhold til år 2000, hvor en gennemsnitlig vingård var på 0,9 hektar - 9.000 m2.



Tendenserne for vingårdenes størrelse er forskellig fra nord til syd.
I regioner som Trentino, Lombardia, Veneto, Toscana og Friuli Venezia Giulia er antallet af producenter faldet drastisk i perioden 2000 til 2010, mens det dyrkede areal har været meget stabilt.

I regionerne Liguria, Lazio, Sardegna, Calabria og Basilicata har faldet i antallet af producenter været mindre, mens det dyrkede areal er blevet væsentligt mindre.

Ser på man vingårdenes gennemsnitlige størrelse fører Friuli Venezia Giulia med en gennemsnitsstørrelse på 3 hektar.
Derefter kommer Sicilien med 2,7 hektar i 2011, Lombardiet med 2,5 hekater og Toscana med 2,3 hektar.




Populære hvide vine



2011 blev året hvor produktionen af hvide vine (Bianchi) for første gang overgik produktionen af rød- og rosévine (Rossi/Rosati).
Det blev i 2011 til 20,4 mill. hl hvidvin mod 20,2 mill. hl rødvin.
Boblevinene fortsætter åbenbart deres popularitet hos forbrugerne.

Mere kvalitetsvin


I 2011 var 37% af den italienske vin DOC7DOC-vine (...om de italienske klassifikationer >>). Det tal var i 2005 på 31-32%.


IGT vinene udgjorde i 2011 33% af produktionen.

Bordvine - Vini da Tavola - udgjorde i 2005 42% af den italienske vinproduktion. Det tal var i 2011 faldet til 29%.


Veneto er største vinproducent
Veneto-regionen er med sine 8,7 millioner hektoliter vin produceret i 2011 stadig den største italienske vin-region.
Derefter kommer Emilia-Romagna, Puglien og Sicilien.
75% af vinene fra Veneto ender i øvrigt på udenlandske hylder mod 51% af den samlede italienske vinproduktion.



Faldende forbrug
I 2011 var det italienske vinforbrug faldet til under 40 liter per person om året.
Der er næsten tale om en halvering af italienernes vinforbrug på 30 år.
2011 var også det første år, hvor der blev drukket mere italiensk vin i udlandet end i produktionslandet.
(Kilde: Coldiretto 2012)


Retur
til Vin >>


Kilder og tabeller
I numeri del vino >>
- en fantastisk blog af Marco Baccaglio med ALLE TAL OM ITALIENSK VIN!


6. Landbrugsoptælling
6° censimento Censimento Generale dell’Agricoltura 2010 >>




I 2006 var en gennemsnitlig vingård i Italien under én hektar, i Frankrig 6 hektar, Spanien 3 hektar, Østrig 2 hektar, Chile 14 hektar og USA 18 hektar.


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>