Vingårdsbesøg

2001

Bookmark and Share

Vercesi del Castellazzo

Montù Beccaria - Oltrepo Pavese



Salami fra Varzi Pavia-provinsen >>


Hjemmeside:
Vercesi del Castellazzo >>



Udsigt fra haven




Oltrepo ligger i Pavia provinsen i Lombardiet lige syd for Po-floden, cirka 70 kilomter syd for Milano. Området er bakket op til cirka 700 meters højde.

Kommentar
Oltrepo er et distrikt, som er meget lidt kendt udenfor Italien.
Som i så mange italienske vinområder har man der mest produceret konsumvin til de lokale beboere.

Eller til byboerne fra storbyer som for eksempel Milano, der stadig sætter pris på at købe deres daglige vin direkte fra producenten.

I dag er der dog flere og flere producenter som Vercesi-familien, der satser på kvalitetsvine både gennem udvikling af nye produkter, men sandelig også ved at genindføre traditionelle og glemte druer og blandinger.


Artiklen er fra 2001
Vercesi familien har ejet vingården på den højeste bakke i landsbyen Montù Beccaria siden 1808.


Udover forældrene er tre af familien
Vercesi-familiens sønner involveret i vin-produktionen



Stedets historie går helt tilbage til 1200-tallet, hvor familien Beccaria byggede et slot på stedet.
I slutningen af 1500-tallet blev stedet givet i arv til Barnabiti-munkene, der havde kloster på stedet indtil Napoleon i begyndelsen af 1800-tallet beslaglagde kirkens ejendomme.
Man kan staddig se, hvor indgangen og alterdelen til munkenes kirke var.


Vercesi-familie ejer i dag 23,45 hektar jord i området, hvoraf de 20,55 er tilplantede med vinstokke.
Vinene hedder Pinot Nero, Bonarda (Kaldes også Croatina), Vespolina, Uva Rara, Cabernet Sauvugnon og Barbera, og alle plukkes med håndkraft i bakkerne omkring Montù Beccaria.


Landskaber i Oltrepo - klik for store foto >>


Vingårdens specialiteter:

Vespolina
er en specialitet fra stedet, for den er produceret på den efterhånden sjældne lokale drue Ughetta. Vinen er klart rubinrød, og har en intens let krydret frugtagtig smag med duft af nellikker.
Serveres ved 16 grader og anbefales til risotto, supper og lyst kød. Drikkes ung, men kan lagres op til 2 år

Fatila
vinen stammer fra en mark som har tilhørt Vercesi familien siden 1600-tallet, altså inden de købte ejendommen på bakketoppen. De kalder selv Fatila for stedets typiske vin.

En tør, intenst rubinrød vin med lilla reflekser. Smagen er harmonisk, intens, fyldig og med en duft af violer.
Serveres ved 18 grader til kraftigere retter med kød, til vildt, pikante og lagrede oste. Kan gemmes o
p til 10 år.

Vercesi del Castellazzo
Via Aureliano 36
Montù Beccaria (PV)
Tel +39 0385 60067

WEB: Vercesi del Castellazzo >>
-syl


Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano