Vin

Januar 2015

Bookmark and Share

Vinene på Sicilia


Januar 2011
Donnafugata - 260 hekatar med hvide, søde og røde vine på Vest-Sicilien og øen Pantelleria >>



Den lille Ferdinando har allerede sikre ideer om vin:

"Druerne fra
Donnafugata er perfekte!" - siger teksten til Donnafugatas reklame for vinen Angheli - det er en let omskrivning af "angeli" - engle!.

Der har været fremstillet vin på Sicilien i mindst 3.000 år, men indtil for få årtier siden blev der stort set kun produceret billig konsum-vin på øen, når man ser bort fra hedvinen Marsala og enkelte historiske producenter af konsumvin.



Sicilianerne kalder sig for verdens syvendestørste "vin-nation", selv om regionen jo ikke er et land. Men sandt er det, at der stadig i dag produceres mere vin i Trapani-provinsen end i de to vin-regioner Piemonte og Toscana tilsammen.

I dag er omkring 20% af de sicilianske vine DOC-vine.
Arealet anvendt til vindyrkning er blevet mere end halveret de sidste 50-60.
Til tilgengæld er produktionen blevet moderniseret og intensiveret, og flere og flere sicilianske vinproducenter satser i dag helt klar tpå kvalitet fremfor kvantitet.
Også vine fremstillet af de oprindelige lokale druesorter oplever i disse år en fremgang - som for eksempel den røde "Nero d´Avola"-drue.

Links til nogle kendte vinhuse på Sicilien

Rødvine fra Sicila >>

Vinfirmaet Corvo >>

Salaparuti - to vingårde i Trapani-provinsen >>

Firriato >>

Citronlikør fra Sicilien >>

DOC VINE PÅ SICILIEN



Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano