Januar 2015

Bookmark and Share
San Colombano al Lambro - eneste vindistrikt i Milano-provinsen
57 km sydøst for Milano ligger en klat bakker plantet til med vinstokke - og en herlig slotsrestaurant

 



Fra marts til august er der hver lørdag og søndag smagsprøver på San Colombano-vinene i konsortiets lokaler i sluttet.
Via Ricetto
Castello Belgioioso
San Colombano al Lambro

Når vi tager på tur til San Colombano al Lambro spiser vi gerne frokost på restauranten på slottet i byen - i april 2012 kostede denne komplette menu € 35 med tilhørende vine fra Nettari dei Santi og kaffe udenfor:

*** Il cestino con le puntarelle, la fava ed il salame, crema di pecorino
***Tærte med salat og bønner, kreme af pecorinoost og lokal spegepølse


*** Il nostro panino in cassetta con la pancetta, la raspa e l'insalatina novella
*** Sandwich med bacon og Novello Salat


*** Il vitello rosato, croccante, con il purè alla senape
*** Kalvesteg med sprød skal og senneps-kartoffelmos

*** La mousse al cioccolato bianco, profumato agli agrumi
*** Hvid chokolademousse med citrusfrugt-kreme


*** I VINI DEL COLLE DEL NETTARE DEI SANTI
*** VIN FRA
NETTARE DEI SANTI
Skålen med ost i tynde flager hører til ethvert måltid i området.
Det er tynde skiver af Lodi-provinsens udgave af parmesanost - det hedder Raspadura på menukortet...


Brønd i slotsparken


Efter frokost bankede vi på hos Gugliemini Vini - en lillebitte vingård i Terme Miradolo.
Vi købte 12 flasker af hans røde topvin - 6 euro for en kraftig fætter, der har været et år egetræsfade - til de tunge kødretter, et ostehjul eller måske til en forårs-grillaften.


Battaia Riserva DOC
Barbera (25-40%)
Croatina (30-45%)
Cabernet Sauvignon (5-10%). Rubinrød med smag af skovbær og vanille. Fyldig i munden, tør, med milde tanniner og en eftersmag af mandler.

Midt på den flade Po-slette >> få kilometer fra Casalpusterlengo-udkørslen på motorvej A1 ligger et ganske lille bakket område, hvor der har været dyrket vin i århundreder.
San Colombano al Lambro fik DOC-status i 1984.




Den højeste bakke i området er sølle 144 meter over havet - Colle San Colombano.
Her 6 km fra Po-floden >> producerer 14 vinbønder Milano-provinsens eneste DOC-vin.

Vinmarkerne ligger omkring landsbyerne Graffignana, Sant'Angelo Lodigiano, Inverno Monteleone, Miradolo Terme og San Colombano al Lambro.

San Colombanos druer er primært de røde Croatina, Barbera og Uva Rara. I det senere år er disse druer suppleret med Pinot nero, Cabernet Sauvignon, Franc og Merlot.

Områdets hvide druer endte tidligere som spisedruer i Milano, men i dag produceres der også hvide vine af den oprindelige drue La Verdea - som man har kendt i over 1.000 år.
Denne druer har en lang holbarhed og er derfor også velegnet til at tørre for at lave søde "passito-vine".

Det er tradition, at vinbønderne i området spiser et par klaser af disse druer til jule-frokosten. Det bringer efter sigende held for næste års høst.

Andre hvide druer i området i dag er Riesling Italico, Renano, Pinot Bianco, Pinot Nero og Chardonnay.

“San Colombano DOC” produceres af:
Croatina (min. 30%, maks. 50%),
Barbera (min. 25%, maks.50 %)
og Uva Rara (maks. 15%).

Croatina er en rød drue, der stammer fra Oltrepò Pavese-distriket på den anden side af Po-floden, hvor den har været anvendt i mindst 300 år.

Uva Rara er også en antik lokal drue, der trives bedst i lave bakker.

San Colombano al Lambro hører historisk til Milanos besiddelser, og derfor er området i dag stadig en del af Milano-provinsen, selv om det ligger 22 km syd for provinsgrænsen.




Ristorante Castello i San Colombano al Lambro


Kaffen tog vi udenfor


På spadserertur i slotsparken - lige udenfor murene ligger vinmarkerne


Stort kort med alle detaljer om området >>

-syl

Retur til
Vin fra Lombardiet <<


Retur til
Milano <<


Retur til
Vin <<


Links

Gugliemini Vin >>
i Miradolo Terme

Nettari dei Santi >>

er en af de
større producenter
sammen med
Podere San Pietro >>

- med Country Club
åben fra juni

Ristorante Castello >>

Vin-konsortiet

San Colombano DOC >>



Den irske munk
San Colombano

blev født i Irland omkring år 525 og siges at være den mest kendte irer fra den tidlige Middelalder.

Omkring 590 forlader han Irland og rejser gennem Frankrig, Schweiz og det nordlige Italien. Overalt efterlader han sine spor - han omvender folk til kristendommen og grundlægger kristne samfund og klostre.
Han dør i 615 i det kloster, han grundlægger året forinden i byen Bobbio i Piacenza-provinsens sydlige del - på vej op i Appeniner-bjergene.



Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>