VINGÅRDSBESØG

August 2007

Bookmark and Share

Ricci Curbastro i Franciacorta

Vinene (foto af etiketter her på siden er fra 2001)

Franciacorta D.O.C.G Brut er lavet af 60 % Chardonnay-druer, 30 % Hvid Pinot og 10 % Sort Pinot. Den gærer først på tank og siden på små egetræsfade, og lagres mindst 36 måneder på flaske.


Franciacorta D.O.C.G. Extra Brut bliver kun produceret i de bedste vin-år, og ligger mindst 48 måneder på flaske. Den ekstra tørre smag er det specielle kendetegn for denne vin.



Franciacorta D.O.C.G Satén Brut, betegner Ricci Curbastro som toppen af den specielle "Franciacorte"-smag. Her bruges kun Chardonnay-druer, og den lagres ligeledes på små egetræsfade. Det endelige tryk i flasken er under 4 atmosfære, og det giver vinen en speciel elegant og fornem struktur.


Franciacorta D.O.C.G Semi Dec laves med Chardonnay og de Hvide Pinot-druer, der har et højere sukkerindhold. Denne halv-tørre "Franciacorte" egner sig med sin frugtagtige smag fint til frugtsalat og frugttærter.




Den femte sprudlende vin er Ricci Curbastro Brut, der har betegnelsen "Metodo Tradizionale". Det er en aperitif-vin, som kun lagrer i flaske 15 måneder. Den kan også bruges til risotto'er og fiskeretter.

De røde vine fra Ricci Curbastro er D.O.C. vinene Terra di Franciacorta med 40 % Cabernet Franc og druerne Barbera, Cabernet Sauvignon, Merlot og Nebbiolo. Det er en tør rødvin velegnet til forretter med pålæg og til kødretter.



Terra di Franciacorta D.O.C. fra vinmarken Vigna Santella del Gröm er en speciel harmonisk blanding af druer fra en enkelt mark i Adro. Den lagrer på små egetræsfade, og serveres til kødretter og oste. Den har bedst af at blive trukket op et par timer før måltidet.

Sebino Pinot Nero vinen har I.G.T. klassifikation, og er lagret på egetræsfade i mere end 18 månedeer. Den røde Pinot Nero-drue får en mildere og blødere smag efter lagringen, og vinen er specielt god til fjerkræ.

Den laves også i en Novello-udgave umiddelbart efter årets vinhøst.



De hvide vine er Terra di Franciacorta Bianco D.O.C., af Chardonnay og Hvid Pinot, som er en let og elegant vin, der sælges året efter høsten.



Terra di Franciacorta Bianco D.O.C. fra marken Vigna Bosco Alto af Chardonnay-druer stammer fra èn mark i Capriolo, og vinen gærer og lagrer på egetræsfade. Den er perfekt efter 3 års lagring, og passer fint til fisk, lyst kød, svinekød eller oste.

Sebino I.G.T. Brolo di Passione af soltørrede druer er en gylden vin med en sødlig smag. Den gærer og lagrer på egetræsfade, hvor den opnår en alkoholprocent på 14,5.
Den passer fint til modne oste, furgt- og mandelkager.


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano