Vingårdsbesøg

August 2011

Bookmark and Share

"Fratelli Ferrero" - i hjertet af Barolo-land
Vin og ferielejligheder. hos Nina Og Renato


Vigna = Vinmark

Azienda Agricola Ferrero
Fraz.Annunziata, 12
La Morra 12064 (Cn)
Tel +39 - 0173-50691
Fax +39 - 0173 509314
E-mail:

baroloferrero@baroloferrero.com



Antik tegning af La Morra



1/4 af al Barolo-vin


I La Morra var der i 2005 427 hektar vinmarker, og knap 1/4 af al Barolo bliver produceret i kommunen.

I alt blev der i de 11 Barolo-kommuner i 2005 produceret 10,5 mill. flasker Barolo.

I katastrofe-året 2002 - da et haglvejr lige før høsten fejede hen over området blev der kun produceret 5,96 mill. flasker Barolo.

Renato og Nina producerede slet ikke Barolo i 2002 - det var de høstede druer simpelthen ikke gode nok til.

2002 - Renato mistede halvdelen
af sine Nebbiolo-druer i haglvejr >>



Besøg "Cantina Comunale di La Morra" Byens vinkælder

"Cantina Comunale" i en smukt restaureret bygning fra 1700-tallet i centrum af La Morra er byens vinkælder, hvor man kan smage på alle herlighederne.


Til prøvesmagning med
lokale eksperter



Vindue i "Cantina'en"


Vinen alene er en rejse til Langhe-området værd, men maden er så sandelig ikke at foragte.

På en rundtur i området for pressefolk i 1996 led jeg mit livs nederlag.

Efter fire dages intensiv rundtur i den lokale gastronomi og vinkultur, måtte jeg overgive mig ved den anden førsteret den sidste dag.

Da der blev serveret Polenta (majs-pure) med fondue af ost gav jeg simpelthen op.

Der var ikke plads til mere, og jeg er ellers i træning!!!




Nutella >> blev opfundet i området.
Man vidste simpelthen ikke, hvad man skulle stille op med alle nødderne, og det er vi mange, der er glade for!

Renato Ferrrero og hans danske hustru Nina dyrker vin i La Morra i hjertet af Barolo-distriktet.


Nina o Renato

Link
Barolo Ferrero >>

Vingården dækker 4,5 hektar med vinmarker.
Marken nedenfor vingården er Mamma´s territorium - den klarer Renatos mor stadig - næsten - helt alene.




Gårdens bedst beliggende mark hedder Manzoni - og druerne derfra bliver til flagskibsvinen Barolo Manzoni, som der normalt produceres 2.000-2.700 flasker af om året.


Rundt om alle vinstokke en gang om ugen

Jeg besøgte Nina og Renato i maj 2007.

Det regnede, og Renato fortalte, at hvis der efter regnen kom dage med sol - og det gjorde der - så kunne de små vinstokke gro 10-12 cm om dagen.

Det betyder, at der skal bindes planter op - og alle planter skal helst besøges en gang om ugen.
Ellers vil de tynde stængler knække.

Vi er i regionen Piemonte >> i Italiens nordvestlige hjørne, og området nyder godt af sin position mellem Alperne og Middelhavet.

De bløde bakker, hvor byerne La Morra, Barolo, Monforte d'Alba, og Alba - for at nævne nogle få af dem - ligger, skaber et ideelt klima til vindyrkning, og her produceres nogle af de fornemste italienske vine.

Vinene er først og fremmest den kendte Barolo, men også Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Barbaresco og Freisa.


En 2001 Barolo fra vinmarkerne Gattera og Luciani

Renato og Nina Ferrero
driver familiens vingård, der er en af de over 40 vingårde, der er medlemmer af "Cantina Comunale de La Morra".



"Fratelli Ferrero" ligger i fraktionen Annunziata øst for landsbyen la Morra.

Vinmarkerne ligger i omkring 250 meters højde, og oppe i markerne har Renato en fantastisk kælder fra midten af 1700-tallet, hvor den konstante temperatur skaber ideelle forhold til lagringen af de fine vine.




Vin-marken "Vigna Manzoni"

Det siges, at en mand ved navn Manzoni for hundreder af år siden nægtede at give den lokale herremand "den første nat med bruden",
og flygtede med sin brud op i bakkerne.

På den mark dyrker Renato i dag en af sine bedste vine - Barolo Vigna Manzoni.




Gården producerer udover Barolo - Barolo Manzoni og Barolo Gattera e Luciani - også Barbera d'Alba, Langhe Rosso, Piemonte Barbera og Nebiosé.


I alt fylder Nina og Renato omkring 22.000 flasker om året.
Drue-affaldet bliver destilleret til grappa >>.

Ferielejligheder

Nina og Renato lejer også lejligheder ud til turister, der vil besøge området
.
Se brochure nederst på denne side


Panorama over vingården - Manzoni-marken ligger bag vingården.

Præmie

La Morra uddeler hvert andet år en præmie til verdens bedste vinbonde.


Renato skænker op,
mens Nina ser til

Faktisk er man så glade for vin, vinkulur og vinbønder i La Morra, at man i 1972 rejste et monument for "Vin-dyrkeren".
Statuen kan ses på pladsen Piazza Castello, hvor byens slot i sin tid lå
.

Museum

I "cantina'en" ved klostret Abbazia dell'Annunziata (fra 1400-tallet) findes et museum, der fortæller om vinens og vindrykningens historie.

Besøg kan arrangeres ved telefonisk henvendelse.
Tel +39 0173 50 185

Lokal gastronomi

Den lokale salami med Barolo-vin "Cacciatorino", fåreosten Murazzano >>, der har D.O.P. garanti, samt de mange produkter med nødder er vigtige ingredienser i det lokale køkken.

Andre oste fra området er Bra >>, Castelmagno >> og Raschera >>.

"Vitello Tonnato" - kalvekød med tun-sovs >> minder om beliggenheden i nærheden af Middelhavet, mens ellers spiser man også meget vildt og fårekød, samt naturligvis dejligt mørt oksekød fra den lokale Piemonte-kvægrace.

Og så er der jo de dyrebare trøfler fra Alba >>, som man blandt andet nyder i papirtynde skiver over en portion rygende hjemmelavet båndspaghetti.

Desserterne er ofte"Panna Cotta" - en slags karamelrand eller nøddekager.
Eller en Bunét - en ret tung lokal kage.

Det hele selvfølgelig ledsaget med de kendte vine, og de lokale slutter af med den specielle Barolo Chinato, en vin, der er aromatiseret med urter og krydderier.

-syl



Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano