VIN

Januar 2015



Vermentino, Pigato og Rossese fra virksomheden Sommariva >>
i Albenga, der også producerer olivenolie

Den røde Rossese Dolceacqua, den hvide Pigato, Vermentino og de hvide fra Val Polcevera og Cinque Terres tørre hvide, og den kendte dessertvin Schiccatrá >> er nogle af kvalitetsvinene fra Ligurien.

Vermentino er en meget anvendt drue både på Sardinien og i Ligurien
- en variant af Malvasia, som kom til Ligurien i 1300-tallet fra Korsika.
Druen tåler ikke lave temperaturer, og vokser derfor kun tæt ved kysten.

Pigato er også en lokal drue, som man mener er af græsk oprindelse - navnet stammer muligvis fra de mørke pletter, der kommer på druen, når den modner.



Alkoholprocenten for Pigato er mindst 11, og vinen kan have forskellig nuancer fra bleg hvid hvid den produceres tæt ved havet, og nærmest grønlig, når den produceres inde i landet.
Har en tør smag, og dufter af græs, træ - fyrretræer - og ganske lidt af frugter.

Pigato er perfekt til en aperitiv, men også som ledsager til den traditionelle liguriske Pasta med pesto >>

Tigullio Vino >>

Rossese di Dolceacqua >>
Rossese di Dolceacqua DOC er en lille DOC-zone i den vestlige del af Ligurien omkring byen DOlceacqua.
Vinen skal bestå af mindst 95% Rossese-druer, og er en frugtagtig rød vin, der kan minde om den franske Beaujolais.

Rossese Superiore har 13% alkohol og skal lagres mindst et år. Den kan klare 4-5 års lagring.
Dolceacqua Kommune >> - turistinfo på engelsk


DOC VINE FRA LIGURIA



Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano