KAFFF - ESPRESSO

2007

Bookmark and Share
"Illy" har som mål at lave verdens bedste kaffe


Café-priser i 10 italienske byer i januar 2008 >>



Derfor er espresso
bedst i Napoli:


Andrea Illy forklarer, at for det første så er vandet helt specielt i Napoli - det stammer nemlig fra vulkanen Vesuvios laveholdige jord, og er med til at give en helt speciel smag.

Dernæst bruger mange barer i Napoli-området stadig den gammeldags espresso-maskine med "løftestang".



Espressomaskine "a leva"
(Med løftestang) - dem ser man stadig mange af i Napoli-området



Denne espressomaskine giver barmanden mere arbejde:
Det er nemlig ham, der sørger for at den første kaffe presse under højt tryk, men den sidste del af espressoén presses ud under et mindre tryk, som så er med til at lave det korrekte "skum" på kaffen.

Barerne i Napoli bruger også en smule mere kaffe for at lave den lille kop kaffe, der i Napoli også er "kortere" - mere "ristretto" - end normalt i resten af Italien.

- Og så er de napoletanske barmænd (banconisti) de bedste uddannede og de dygtigste i Italien, fortæller Andrea Illy.

Resultatet af alle disse anstrengelser er en espresso, der nærmest har en chokolade-agtig konsistens - og som i Napoli serveres med et stykke chokolade og et lille glas vand.




Daniel var i mange år min Illy-kaffemand.
DaDa-baren ligger stadig på Viale Monte Ceneri i Milano

Artikel fra januar 2007

- Vores mission, lidenskab og besættelse har altid været at lave verdens bedste kaffe. Derfor bruger vi kun én slags bønner - nemlig 100 % Arabica, fortæller Andrea Illy, der er chef for kaffefirmaet fra Trieste og tredje generation i en eventyrlig kaffehistorie.


Den 25. januar 2006 besøgte Andrea Illy Foreningen for Udenrigskorrespondenter i Milano - og mødet afsluttedes naturligvis med en espresso

Illy-familien og navnet stammer fra Ungarn, og i 1933 grundlagde Andreas bedstefar Francesco Illy firmaet i den italienske kaffehovedstad Trieste.



I dag er hans søn Ernesto Illy firmaets honorære præsident, mens et vellykket generationsskifte i 2005 betød, at Andrea Illy i dag er øverste kaffechef.

Havnebyen Trieste >> i nordøst Italien var dengang og er i dag stadig centrum for den italienske import af kaffebønner, og i øvrigt også berømt for sine fantastiske både historiske og moderne caféer >>.
Allerede i 1934 opfandt grundlæggeren sin egen espresso-maskine - den legendariske "Illetta" - og den dag i dag designes og kontrueres alt fra teskeer, kopper, espressomaskiner og produktionsmaskiner direkte af firmaet.


"Illetta" fra 1935



...og en moderne espresso-maskine fra Illy

Illy har altid villet adskille sig fra de andre, og som kaffefirma er det helt unikt, at Illy netop på grund af missionen om at lave verdens bedste kaffe KUN anvender én type kaffebønne - nemlig en 100 % arabica.

50 millioner kopper om dagen

Af den bønne produceres de 11 og kun 11 forskellige typer Illy-kaffe, der i dag kan købes overalt i verden.
Og dagligt serveres der 50 millioner kop Illy-kaffe i 130 lande - 25 millioner i Italien og 25 millioner i resten af verden.




-syl


Copyright © 2006-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano