Kun
for de skrappe... Picco
Rosso >>

61% alkohol med smag af hindbær og jordbær - men
mest af alkohol...
Denne "medicin"
blev opfundet af apotekeren i Ledro-dalen
i 1940 >>.
Italienerne drikker 23,2 mill. liter grappa om året (Eurispes
2003)
HUSK!
Drikker man snaps eller bitter om morgenen kan man komme grueligt
galt afsted.
Det er stort set kun personer på vej mod en skrumpelever,
der tager stærke sager så tidligt. I vores kvarter tror de stadig,
at min far drrak meget , fordi han bad om en Fernet Branca, da han fik
morgenkaffe på den lokale bar. 
Grappa-flaskerne er ofte kunstfærdigt
udformet og bliver i sig selv til samle-objekter
>>
|
Italienerne slutter gerne
deres måltider med en "fordøjer".
Det kan nemt være den italienske brændevin Grappa,
der skal sætte gang i systemet efter de ofte overdådige frokoster
og middage.
Første gang en dansker stifter bekendtskab
med Grappa er reaktionen ofte, at den slags "ren sprit" kan man da ikke
nyde! (Italienernes reaktion overfor en Rød Aalborg er i øvrigt nøjagtig
den samme, hvis det kan trøste nogle!)
Grappe har ligesom
cognac godt af at blive iltet.
Varmer du din grappe et minuts tid med hænderne
omkring glasset, så slipper duftene fri, og den
første "sprittede" aroma forsvinder.
For at "slippe" duftene fri, så prøv
allerførst at smage din grappa ved at hælde
2-3 dåber på din tungespids og ånd dybt
ind!!! |
Selv
om Grappa altid er en stærk sag med omkring 40% alkohol, hører det med,
at der findes Grappa og Grappa. Fra de brutale, der virkelig kradser i
halsen til bløde, velduftende sager.
Man må simpelthen smage sig frem.
Grappa produceres af resterne af druer, når der er presset
vin på dem - druekvas eller „vinaccia" som det hedder
på italiensk.
Salget
af grappa faldt med 4,6% fra 2008 til 2009. Alligevel blev der solgt 16.82 millioner
liter italiensk produceret grappa i 2009. Det er fjerde år i træk
at salget falder. Kilde: AssoDistil
|
Grappa'en
tager smag fra druetypen, som den er produceret på, selv om nogle påstår,
at alle lugter lige skrapt og ens.
Umiddelbart efter, at en Grappa er
skænket op, har den altid en meget sprittet duft, men prøv at lade den trække
vejret lidt, så kommer druernes karakteristiske dufte som frugt, lakrids
eller blomster-duft frem.
Grappa findes i alle prislejer, og de mest
"brutale" er selvfølgelig ofte de billigste.
Men ikke altid.
Jeg er selv lidt forfalden til produkterne fra
„Alexander Grappa", som kan købes i flere danske supermarkeder.
En af de kendeste italienske producenter er efter manges mening „Nonino",
Bedstefars snaps, som drives af døtrene i famliedynastiet af samme navn.
Grappa-glasset
|