August 2011
Bookmark and Share
Donnafugata - vin på Sicilien og øen Pantelleria
328 hektar med røde, søde og hvide vine...
Miljøvenlig nattehøst, byggeri og forskning...


Side 1 - Historien >> Side 2 -
Contessa Entellina >> -Pantelleria- Side 4 - Kultur og miljø >>



Topvinen fra
Pantelleria


Ben Rye
Passito di Pantelleria


14,5% vol.
Produceret af sol-tørrede
Zibibbo-druer.
Druerne kommer fra 11 forskellige områder på øen. Høsten bynder fra midt i august og strækker sig indtil september.
De tidligst høstede druer tørrer i solen mellem 20 og 30 dage inden presningen.
De tørrede - og "Hånd-raspede" druer - presses og blandes med mosten fra de senest høstede druer.
Vinen lagrer på tanke i mindst fire måneder og på flaske i mindst 6 måneder.

Resultatet er en ravgul sød vin med kraftig duft af abrikos og fersken, med smagsnuancer fra tørrede figner, til honningog aromatuske urter.
Laaang eftersmag.
Velegnet til blåskimmeloste, til kraftige oste, men også til Kalvesnitzler med Foie Gras. Også god som "meditations-vin" med et stykke kvalitets-chokolade.
Serveres i middelstort tulipanformet glad og er bedst nyåbnet ved 14 grader.



Kabir
Moscato di Pantelleria DOP


11,5-12,5% vol.
Naturlig sød hvidvin af Zibibbo-druer.
Druerne plukkes i begyndelsen af september, presses straks, og vinen kommercialiseres efter fire måneders "afslapning" på flaske.
En aromatisk vin med duft af melon, appelsinskal og honning.
Velegnet til frugtsalater, frugttærter og smagfulde ost, men også til den sicilianske specialitet Pasta med Multerogn (Bottarga) og sværdfisk.
Serveres i små tulipanformede glas ved en temperatur omkring 12 grader.

Lighea
Zibibbo Sicilia IGP


12-13% vol.
100% Zibibbo-drue (også kendt som Moscato fra Alessandria)
Gyldent-grønne nuancer med dufte fra hvide roser, akacie og fersken.
Eftersmag af appelsinskal og honning.
Velegnet til "lyseblå fisk" >> (små og mellemstore Middelhavs-fisk), til havtaske, sardiner og "fritto misto" af fisk og skaldyr.
Fortjener at serveres i stort glas - netop optrukken og ved en temperatur mellem 9 og 11 grader.

Pantelleria

Vingården "Cantina Khamma" blev indviet i 2006, og modtager druerne fra de 68 hektar vinmarker, som Donnafugata har på øen Pantelleria mellem Sicilien og Afrikas nordlige kyst.

Bygningerne ligger i et naturligt anfiteater med udsigt til Gibele-bjerget (836 meter højt).

Vinmarkerne ligger på terasser bag kilomterlange mure, hvad der gør vinproduktionen op til tre gange mere omkostningskrævende end normalt.

Den manuelle udvælgelse af drueklaser, der også med håndkraft gøres rene for blade og stilke, er endnu et fordyrende led i produktionen af de søde vine fra Pantelleria.






Arkitekturen er inspireret af de lokale "dammusi"
- arabisk inspirerede hvide bygninger.


Produktions-bygningen er beklædt med 1.000 kvadratmeter
håndskåret lavasten.

Her er Donnafugatas vinmarker på Pantelleris




De utroligt lave Zibibbo-vinstokke vokser på vulkansk jord i et lag af grovkornet lavasand.
Stokkene er ikke bundet op, og mange af dem er over 100 år gamle.
De gamle vinstokke er et naturligt reservelager af sukker.

Zibibbo-druerne soltørres 20 til 30 dage inden presningen


Stilke "raspes" af med håndkraft inden presningen


José nyder et glas Ben Rye


Vinhøst mellem himmel og hav


Side 1 - Historien >>
Side 2 -
Contessa Entellina >>
Pantelleria

Side 4 - Kultur og miljø >>

Retur til
Vin <<

Retur til
Vin fra Sicilien <<


Link
Donnafugata >>

I nærheden
Catania >>
Det græske
Segesta Tempel >>

Øen Lampedusa >>
Tun-fisker-øen
Favignana >>





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>