August 2011
Bookmark and Share
Donnafugata - vin på Sicilien og øen Pantelleria
328 hektar med røde, søde og hvide vine...
Miljøvenlig nattehøst, byggeri og forskning...

Side 1 - Historien >>
-Contessa Entellina- Side 3 - Pantelleria >> Side 4 - Kultur og miljø >>



Contessa Entellina er en DOC-vin siden 1994.

De hvide vine


Enkeltmarksvinen
Vigna di Gabri
Contessa Entellina DOP

13-13,5% vol.
Ansonica-druer - nogle gange blandet med andre druer.
10% af vinen lagrer i franske barrique-fade.
Intense og elegante dufte fra blomster og lang eftersmag.
Velgenet til varme og grillede fiskeretter, til lyst kød, baccalá og også til retter med svampe.
Serveres ved en temeratur mellem 10 og 12 grader.

La Fuga
- Contessa Entellina DOP


13-13,5% vol.
Nattehøstede
Chardonnay-druer

"Tyk" hvid vin med duft af eksotiske fruger - ananas, æble og banan. Vino di notevole spessore olfattivo e gustativo. I profumi si aprono su note di frutta esotica (ananas, mela, banana).
Til hele måltidet, naturligvis også til skaldyr og tun tilberedt på enhver måde.

Damerino - Sicilia IGP


12-12,5% vol.
Frisk frugtagtig vin, der bedst serveres ved 9-11 grader.
God til kogt fisk og pastaretter med fisk - eller som aperitivo.

Anthília - Sicilia IGP

12,5-13% vol.
Catarratto og Ansonica druer.
Frugt- og blomsteragtig - duft af fersken, blommer og Middelhavs-blomster.
Velegnet til letrøget fisk, skaldyr, tunsalat.
Serveres ved 9-11 grader.

Polena - Sicilia IGP

12,5 - 13,5% vol.
Catarratto og Viognier druer.
Gyldne og grønne nuancer - duft af appelsin, eksotiske frugter og akacie.
Velegnet til varme og kolde skaldyrs-forretter, førsteretter med grøntsager. risotto med spinat og klipfisken Baccalá.
Serveres ved 9-11 grader.

Chiarandá
Contessa Entellina DOP

13-13,5% vol.
Nattehøstede Chardonnay og september-høstede Ansonica-druer.
Dufte af gule frugter fra fersken til æbler, vaiglie og peanutbutter-smør!!!
Perfekt til røget fisk, svamperetter, lyst kød og Pasta alla Norma >>
Serveres ved 11 til 13 grader.

"Contessa Entellina"



Her produceres der vin på 260 hektar i et bakket landskab mellem 200 og 600 meter over havet.



Mor Gabriella lægger navn til virksomhedens enkeltmarks-vin (Cru) La Vigna di Gabri.

Høsten på Contessa Entellina begynder normalt midt i august med nattehøsten af Chardonnay-druerne, efterfulgt af druerne Viognier, Sauvignon Blanc og Merlot



Sidst i august eller i begyndelsen af september høstes Syrah-druerne.

De røde Nero d’Avola, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouchet, Petit Verdot og Tannat samt de hvide Ansonica og Catarratto normalt er klar til at blive plukket i løbet af september.

Vinhøst om natten

Siden 1998 har man også høstet druer om natten på Contessa Entellina.

Man kunne tro, dette kun skete på grund af den omtale, som "natte-høsten" har medført.
José og familien har da også både haft Claudia Cardinale og den italienske landbrugsminister med til at høste den første klase af Chardonnay-druerne.



Men nattehøsten er faktisk også både vinteknisk og miljømæssigt begrundet:

Med en dagtemperatur på op til 35 grader risikerer man, at druerne spontant begynder at gære under transporten til presning.

Om natten er temperaturen kun omkring 16-18 grader, og derudover skal druerne køles ned til 10 grader inden presningen.

Man undgår både den spontane gæring og sparer energi ved nattehøsten - udover at begivenheden så også hvert år skaffer masser af medie-omtale.


Nattehøst


Chardonnay-druerne, der høstes om natten


3. generation på arbejde
Gabriella jr. og Ferdinando


De røde topvine!

Tancredi
Contessa Entellina DOC
13,5-14% vol.
Nero d’Avola og Cabernet Sauvignon.
Vinen lagrer i nye franske egetræsfade i 12-14 måneder og derefter på flaske i mindst 18 måneder.
Cabernet-druen giver en mentol-agtig duft til Nero d´Avola-druens nuancer af lakrids, kakao og blåbær.
Velegnet til grillet rødt kødt, til lam og lagrede ost som den sicilianske Ragusano >>, samt til svamperetter, kanin og pasta med Bagoss-ost >>.
Serveres i store glas umiddeltbart efter åbning eller efter to timers iltning ved en temperatur på 18°C.
Mille e una Notte
Contessa Entellina DOC

13,5-14% vol.
Nero d’Avola og ganske få procent af andre druetyper.
Vinen lagrer 14 til 16 måneder i primært nye franske egtræs-barrique og derefter i flaske i mindst to år.
En nobel fortolkning af Nero d’Avola-druen med en uigennemtrængelig rubinrød farve.
Stor duft med søde og modne frugt-toner, der rundes af med en nuance af tobak.
Blød og lang eftersmag.
Velegnet til rødt kødt og krydrede retter.
Serveres i store glas. Kan åbnes umiddelbart inden servering eller iltes mindst to timer før servering ved 18 grader.

Side 1 - Historien >>
Contessa Entellina

Side 3 - Pantelleria >>

Side 4 - Kultur og miljø >>

Retur til
Vin <<

Retur til
Vin fra Sicilien <<


Link
Donnafugata >>

I nærheden
Catania >>
Det græske
Segesta Tempel >>

Øen Lampedusa >>
Tun-fisker-øen
Favignana >>

De røde vine
Sherzade
Nero d´Avola - Sicilia IGP


12,5-13,5% vol.
Nero d’Avola-druer.
Rubinrød med lilla "lyn".
Duft af røde bær og kakao.
Til kraftige pastaretter, bønnesupper og kosekød, gullashc og lam.
Serveres nyåbnet ved 14 til 16 grader.

Sederá - Sicilia IGP

13-14 % vol.
Nero d’Avola med andre druer.
Vinen lagrer ca. 9 måneder på cement-tanke og mindst tre måneder på flaske inden sag.
Rubinrød til granatrød farve.
Intens krydret smag med nuancer af tobak, krydderier og mineraler.
Velegnet til pasta med kødsaucer, lasagna og rødt kød, men også til tun med polenta.
Serveres ved 16 til 18°C.

Angheli - Sicilia IGP

13-13,5% vol.
Merlot og Nero d’Avola druer.
Merlot-druerne høstes i august, mens Nero d´Avola først er høstklar i begyndelsen af september.
Den blandede vin lagrer mindst 12 måneder i franske barrique-fade inden den kommer på flaske i mindst et år inden salg.
En mørk vin stor personlighed og elegance.
Duft af røde bær, lakrids og kardemomme.
Velegnet til kraftige kødretter, vildt og stege som Brasato >>.
Åbnes et par timer i forvejen, nydes i store glas ved en temperatur på mellem 16 og 18 grader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 










Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>