Drinks

2010



Campari-drinks
Den klassiske drink er ganske simpel:
Campari og selz/soda




Campari-Soda er også en lille flaske, hvor drinken er færdigblandet.


Den karakteristiske lille én-portions-flaske uden etikette - designet af futuristen Fortunato Depero i 1930 - indeholder Campari og boblevand (selz), og har en alkoholprocent på omkring 10.

Naturligvis kan Campari også drikkes "on the rocks" med masser af isterninger i glasset...

Campari Orange med 1/4 Campari og 3/4 helst friskpresset appelsinsaft, og masser af isterninger er den klassiske Campari sommerdrink, man godt kan klare at drikke nogle stykker af...


Negroni derimod kan gøre selv den koldeste vinterdag meget varm:
Først 1/3 Rød Vermouth (Martini eller Cinzano) og derefter samtidig 1/3 Campari og 1/3 Gin

I en forkert Negroni - Negroni Sbagliato - blandes Vermouth og Campari samtidig, og til sidst skiftes gin´en ud med boblevin som f.eks Prosecco.

En Americano er Vermouth og Campari, og til slut soda.

På de små lokale barer i Campari´ens hjemby Milano drikker man
"Vyn in dy" - Èn i to - d.v.s. en Campari-soda flaske delt i to glas og fyldt op med tør lokal hvidvin!

Campari er en bitter, men den drikkes ikke som de andre amari >> som en "fordøjer" efter måltidet, men har derimod sin faste plads til aperitiffen før frokosten eller middagen.

Drikken blev opfundet af Campari-familien, der slog sig ned i Milanos Galleria >> ved åbningen i 1867.
Davide Campari var den første milaneser, der belv født i Galleriet i november 1867.
I 1915 åbnede familien baren "Camparino" på den anden side af Galleriet - baren er stadig i dag indrettet i Liberty-stil fra 1923.


I mange år hed baren "Zucca" >>
- efter en italiensk Rabarber-bitter (...der smager som solvarm Jolly Cola!!!) - men baren tog sit oprindelige navn tilbage i januar 2012 med nyt flot logo designet af Ugo Nespoli.
...det nye logo
Der serveres stadig masser af "Campari" på "Camparino"
Klik for store foto >>

Alkoholprocenten i Campari er på 25, og den hemmelige opskrift af over 60 forskellige urter, frugt og aromatiske planter kommer bedst til udtryk, når den serveres 5 grader kold.


"Campari Shakerato" - en tur i shakeren med masser af is
og den bitre drik bliver til en skøn tyktflydende aperitif....


Campari´ens meget bitre smag betyder, at den for de fleste er en enten hade- eller elske-drik, men den ret ukendte drink "Campari Shakerato" er faktisk noget så sjældent som en italiensk gylden middelvej, der kan få selv inkarnerede Campari-hadere til at udbryde: - ikke så ringe endda.

Den "rystede" Campari er intet andet en ren kold Campari og masser af isterninger, der rystes energisk i en shaker i 15-20 sekunder, og derefter filtreres over i et iskoldt tomt glas...



Denne brutale behandling gør "et eller andet" ved Campari´en - og resultatet er en tyktflydende uigennemsigtig drink, hvor det allermest bitre af Campari´en kendte smag er blevet væsentligt mildere:
- Ikke så ringe endda for Campari-haderne, og for os andre blot endnu et bevis på, at Campari er en dejlig drik!

Opfinderen af Campari var Gaspare Campari (født 1828), der allerede i 1860 grundlagde firmaet Campari.

Den oprindelig Campari fabrik lå i Milano-forstaden Sesto San Giovanni fra 1904,
men flyttede i 2005 til Novi Ligure i Piemonte-regionen.

I dag ligger administration samt udstillingen "Galleria Campari" i den gamle fabriksbygning i Sesto San Giovanni >>

-syl

Retur til
Vin <<


Alkohol-artikler

Den anden Milano-drik:
Fernet Branca fra 1845 >>


Sommer-drink:
Spritz´en
er tilbage >>

Amari -
og andre bittere >>
Grappa >>
Italiensk øl >>
Brandy´en
Vecchia Romagna >>
Kan man blive fuld
af vand? >>

Historiske barer
og cafféer i Italien >>


Links

Historiske barer,
restauranter og
hoteller i Italien >>

Flere
Campari drinks >>


Campari´s
reklame-kampagne
2007 foregik på
"Hotel Campari"


Der hører en
appelsinskive til...

En gammel
Campari-reklame

Den kendte Campari-flaske

Copyright © 2007-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano