Vin - Piemonte
Januar 2015
Bookmark and Share
Barbaresco i Piemonte:
Links til nogle producenter og forslag til vingårdsbesøg
- ikke helt færdig...
Intro >> -/- Vinen >> -/- Barbaresco by >> -/- Treiso >> -/- Neive >> -/- San Rocco-Seno d´Elvio >>
Foto-sightseeing i området >> -/-
Barbaresco-producenter og tips til vingårdsbesøg

Besøg på vingårdene i Barbaresco-distriket
Mange producenter modtager gerne besøg, og el del har også indrettet lokaler til prøvesmagning.
Det anbefales ALTID at ringe eller skrive i forvejen for at lave en aftale om besøg.

Online besøgs-bestilling:
Piemonte On Wine >>

Skriv navnet på en producent
eller en kommune
eller en vin i
"cerca"-feltet.
Du kan gratis aftale besøg på den valgte vingård ved at skrive til info@www.piemonteonwine.it >>


Artikel fra 2011

Listen er primært fra Langhevini >>


(I parentes vingårdens samlede anslåede årlige produktion)

NB: Det er langt fra alle producenter, der er med på denne side - og udover vingårdene i Barbaresco-distriket findes der en lang række vingårde, der ejer vinmarket i området, men fysisk befinder sig udenfor diskriktet.

I 2005-udgaven af bogen "Barbaresco - Atlante delle etichette" har jeg optalt 35 producenter i Barbaresco, 47 i Neive, 15 i Treiso, 5 i San Rocco - Seno d´Elvio og 81 producenter af Barbaresco UDENFOR distriket - i alt 183 Barbaresco-producenter.


Barbaresco-producenter
(Barbaresco,
Treiso, Neive, San Rocco-Seno d´Elvio, udenfor distrikt)

Albino Rocca >>
(100.000-200.00 flasker)

Cortese Giuseppe >>
- også B&B (25.000 til 50.000 flasker)


Gigi Bianco >>
- 4. generation (under 25.000 flasker)




Cantina del Pino >>

Foto af Renato Vacca:
- Min far var den yngste søn af Natale og Teresa Vacca.
Vores familie har boet her i mange generationer.
Som så mange andre familier i Langhe taler vi først piemontesisk dialekt og derefter italiensk.
Nogle af vores vinstokke i dag blev plantet af min oldefar for over 70 år siden.


La Ca' Nova (25.000 til 50.000 flasker)


Az. agr. RabajÓ di Bruno Rocca >>
(50.000 - 100.00 flasker)


Bonifacio >>
(50.000 - 100.00 flasker)


Carlo Giacosa >>
(25.000 til 50.000 flasker)


Cascina delle Rose >>
(under 25.000 flasker)
- også tre værelser til udlejning

Cascina Luisin Barbaresco (25.000 til 50.000 flasker)


Giordano Luigi Giuseppe >>
(50.000-100.000 flasker)
Foto af enkeltmarken Monte Stefano


Gaja >>
- (50.000 flasker Barbaresco)
Gaja holder til midt på hovedgaden i Barbaresco mellem rådhus og middelaldertårn.
Som hos Bruno Giacosa (der sammen med Gaja og Prodottori del Barbaresco får æren for at have skabt den moderne Barbaresco) er der næsten hermetisk lukket for ikke inviterede gæster...

Roagna >>

Ronchi (25.000 til 50.000 flasker)

SocrÚ >> (Under 25.000 flasker)


Varaldo Rino >> (25.000 til 50.000 flasker)


Boffa Carlo >>
(25.000 til 50.000 flasker)
Også 3 værelser og en mini-lejlighed

Bianco Gigi >> (Under 25.000 flasker)


CÓ du RabajÓ >>
(25.000 til 50.000 flasker)
- også overnatning på agriturismo


Ca' Rome' Romano Marengo di Giuseppe Marengo >>

(Under 25.000 flasker - også produktion i Barolo)

Cascina Morassino (Under 25.000 flasker)

Moccagatta (50.000 til 100.000 flasker)
Via RabajÓ 24 Barbaresco
- 0173 635 228 / 635 152

"Azienda Agricola Moccagatta" blev opkaldt efter området, hvor vingården stadig liger.
Vingråden blev grundlagt af Mario Minuto i 1952, og i dag står de to sønner Franco og Sergio for den daglige drift.

Gården har omkring 12 hektar, hvoraf godt og vel halvdelen er med Nebbiolodruer, resten med Barbera, Freisa, Dolcetto og Chardonnay.
- Vi kunne producere 100.000 flasker Barbaresco om året, men nøjes med op til maksimalt 50.000, fortalte Sergio Minuto, da vi var på besøg i november 2009.


Sergio Minuto klar til at severe smagsprøver på Moccagattas vine

Tønder og propper
Moccagatta begyndte at bruge de små Barrique-fade i 1981, og kun syv år efter lagrede alle Barbaresco-vinene udelukkende på de små fade.
Man var ikke ovenud begejstret for resultaterne til at begynde med, men som det blev sagt:
- Kunderne vil have Barrique-lagret vin.



Moccagatta producerer vin fra tre underzoner:
Basarin. Cole og Bric Balin

Sergio Minuto holder dog fast ved sin prop-producent igennem 35 år, også selv om de gode korkpropper efterhånden koster op mod en euro pr. stk.



Produttori del Barbaresco >>
(200.000 til 500.000 flasker)



Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy >>

(100.00 til 200.000 flasker)
Eneste producent af Barbaresco fra underzonen Martinenga... - ...alle andre underzonen deles af flere producenter.

Treiso
Ada Nada
CÓ del Baio
Grasso Fratelli


Lodali >>


Mauro Bussi
Molino Fratelli
Treiso Orlando Abrigo
Pier
Cantina Vignaioli Elvio Pertinace
Nada Fiorenzo

Pelissero >> - moderne vingård med specielt smagrum til gæster
Via Ferrere 10 - Treiso
- 0173 63 84 30

Klik for stort foto >>

Rizzi >>
LocalitÓ Rizzi , 15
- 0173 638161
- også to lejligheder - mulighed for morgenmad
På Rizzis hjemmeside er angivet, at de holder åbent for vin-turister
mandag til lørdag fa 9-12 og 15-18 - men at de naturligvis vil være glade, hvis man melder sin ankomst telefonisk eller via mail...

Neive
Cascina Vano


Cascina Fonda >>
- en stor moderne vingård, der producerer en stor del af spektret af vine fra Langhe området


Castello di Neive
Dante Rivetti
Fontanabianca

Barbaresco Starderi og Barbaresco San Cristoforo fra La Contea

La Contea >>

- også restaurant og overnatningsmuligheder

Lequio Giuseppina Rosanna - Collina Serragrilli
Pelissero Pasquale
Piero Busso
Prinsi
Rivetti Massimo
San Cristoforo
Sottimano
Az. Vit. Filippino Domenico di Filippino Elio
Cantina del Glicine
Cascina Principe
Cigliuti F.lli
Lequio Ugo
Negro Giuseppe
Paitin di Pasquero-Elia
Punset
Toso Fratelli

Voghera >>
10 hekstar - Ca. 12.000 flasker Barbaresco

San Rocco - Seno d´Elvio


Adriano Vini >>

6,8 hekater - Ca. 40.000 flasker Barbaresco


Ca´ di Luin
- 0173 361 876
castellengocarlo@libero.it
1 hektar - Ca. 3.500 flasker Barbaresco

Lano
- 0173 286 958
Lillebitte producent - 0,58 hekater - Ca. 3.500 flasker Barbaresco
lano.vini@tiscali.it


Piazzo Armando >>

22 hektar, vin fra underzonerne Sor´Fratin og, Vigna Giaia.
Ca. 110.000 flasker Barbaresco


Poderi Colla >>

4,57 hektar - her produceredes i 2004 20.000 flasker Barbaresco

Producenter udenfor Babaresco-distriket


Rapalino >>
ligger i Barbarescos nabokommune Neviglio
Deres Barbaresco dyrkes på markerne Ferrere Vigneti i Treiso og Cá Grossa i Barbaresco kommune.
Den danske importør af Rapalinos vine er Rex Wine
- her kan du se, hvad Carsten Rex har på lager af Rapalino-vine >>
.
Rapalino producerer også de interessante hvide Piemontevine Favorita og Arnesi (pris 75 og 80 d.kr.).
Barbaresco-priserne begynder fra 165 kroner - for en 2008 til at gemme!

-syl

Retur til
Barbaresco <<

Retur til
Vin i Piemonte <<

Retur til
Piemonte <<


Piemonte Artikler
På trøffeljagt >>
Vin-veje i Piemonte >>
Vinene i Piemonte >>
Opskrift Tunet Kalv >>
Opskrift Bagna Cauda >>
Opskrift Nøddekage >>
Nutella >>
Oste fra Piemonte >>

1,4 hektar
I gennemsnit er størrelsen for en Barbaresco-producent 1,4 hektar (14.000 kvm2), og det svarer til en gennemsnitlig produktion per producent på 9.000 til 10.000 flasker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright ę 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>