Vinbog

November 2010
Bookmark and Share

Vinbog på dansk:
"Amarone og vinene fra Valpolicalla
af Thomas Ilkjær

Billedet af bogen til højre er taget af Carlo Merolli - hos ham kan du anskaffe bogen på tilbud sammen med Amarone-vin fra "Le Ragose! >>

Om forfatteren:

Thomas Ilkjær er flittig skribent i vinmagasiner i Skandinavien, og han er initiativtager til og daglig leder af Vinakademiet >>, der tilbyder Danmarks eneste sommelieruddannelse.
Thomas Ilkjær er desuden redaktør og medforfatter på Politikens bog om italiensk vin ligesom han har været redaktør på andre af forlagets vinbøger.

 


Omtale fra Boghallen - (264 sider - kr. 350) >>

Den kraftfulde og unikke Amarone er en af Italiens mest berømte og eftertragtede vine, men også dens søskende Valpolicella, Ripasso og Recioto della Valpolicella er særdeles værdsatte.

Denne bog er den ultimative guide til de smagfulde vine fra Veneto i det nordlige Italien. Kom med til Valpolicella-området mellem Verona og Gardasøen og få en beskrivelse af det smukke områdes forskellige zoner og vintyper.

Få klarhed over den sagnomspundne Amarones historie, lær om de lokale druesorter og få et nærmere indblik i vinens specielle fremstillingsmetode. Thomas Ilkjær beskriver indgående de bedste og vigtigste producenter og der er kortere omtaler af en lang række andre vinhuse.

Fra de store kooperativer til de små familiebrug og fra de traditionsfokuserede purister til de fremadsynende modernister.
Hvordan smager deres vine?
Hvilken Amaronestil bekender de sig til?
Retur til
Vin <<


Nicholis producerer
Amarone >>
Copyright © 2000 - 2015 Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>