De
italienske amaro´er drikkes ofte af dette simple og tunge glas:

Amaro-glas
fra Ramazzotti:

Campari
er en anden bitter, der stammer fra Milano.
Campari drikkes dog mere som en aperitif før måltidet
end som en digestive - en fordøjer - efter måltidet
Campari: Elsket,
hadet eller "rystet" >>

Campari
fylder i marts 2010 150 år.

Campari
shakerato - en tur i shakeren med is og den bitre drik bliver til en tyktflydende
aperitif.... |
|
Retur til Vin <<
Artikler
Bitter Campari >>
Grappa >> drikkes
normalt også efter maden
Vecchia Romagna >> Er
man hverken til en amaro eller en grappa, så er der også italienske
"cognac´er", som f.eks. Vecchia Romagna i den karakteristiske
trekantede flaske...

eller
hvad med en af de mange likører:
Citronlikøren
overhalede omkring årtusindskiftet Sambuca`en
>> 

som italienernes
fortrukne likør. Læs
artiklen "Ind
og ud af statistikken" >>
( August 2000 )
Udover
den populære citronlikør - der skal drikkes iskold - findes også
apelsin-, mandarin- og andre frugtlikører, der alle siges at være
gode for fordøjelsen.
 Limoncello
fra Capri >> 
Strega
>>  er
også en klassiker

Ikke
at forglemme, så har mange en svaghed for mandel-likøreren Amaretto
Disaronno >> 

|