Po floden

April 2012

Bookmark and Share

Po-flodens rolle i moderne italiensk politik

 

 

 

 
"Leghister" ved Piacenza 15.9.1996

Artikel fra april 2002
Den 15. september 1996 fyldte lederen af partiet Lega Nord, Umberto Bossi, en ampol med vand fra kilden ved Pian del Re, og erklærede staten "Padania" for grundlagt.Derefter kørte og sejlede han langs og på floden til Venezia, hvor partiet holdt et stort møde.
Lega Nord ønsker at løsrive-befri det nordlige Italien for det fattige Syditalien.

Po-landet Padania har en grøn alprerose i sit flag, og afholder i dag deres egne sportsstævner, ligesom de vælger en Miss Padania.
Landet er dog ikke blevet godkendt af hverken EU eller FN, selvom Lega Nord holder valgt til deres selvbestaltede parlament.

Partiet er i dag (2002, red.) en del af Belusconis centrum-højre-regering, og har på det seneste markeret sig som EU-skeptikkere.
Roberto Maroni fra partiet er arbejds- og velfærds-minister.
Partiet var også i 1994 i regering med Berlusconis Forza Italia og højrepartiet National Alliancen.Lega'en har stiftet deres egen private "National Garde", der kontrollerer deres møder - her i Milano februar 2002 .Lega Nord bruger Alberto fra Guissano som symbol.

Han var hærfører, da Milano og de "Lombardiske Ligaer" i 1176 sejrede over den germanske kejser Federico Barbarossa i Legnano nord for Milano.
Den slag mindes hvert år i maj med en Palio - et hestevæddeløb mellem kvartererne i Legnano den sidste weekend i maj.


Slaget i Legnano >>

Retur til
Po <<


Artikler

Milanos historie >>
Palio'en i Legnano >>

Link
Lega Nord >>


 
Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano