December 2011


Peck: Madtempel og luksusrestaurant i Milano


Ristorante Cracco >> - der indtil 2007 hed "Cracco - Peck", har i dag to Michelin-stjerner.
(Restauranter i Milano >>)


Pecks vinduer november 2005

klik for store foto >>

Peck har solgt gastronomiske specialiteter i Milano siden 1883.

Butikken i Via Spadari i byens centrum har i dag madvarer i stue-etagen, vin i kælderen, samt kager, kaffe og te og konditori på første sal.

Klik for store foto fra
Peck-butikken >>







Vinkælderen hos Peck

En dag i januar 2008...
Der var vin fra 965 producenter i Peck´s vinkælder den dag. Tilsammen var der i alt 3.12 forskellige etiketter at vælge imellem - 1.577 var italienske - 1.181 franske og ellers fra resten af verden.

216 var boblevine, 1.703 var røde, 482 var hvide, 351 dessertvine og så var der 374 forsekllige grappa´er at vælge imellem.



2009
Restauranten Cracco har i dag to stjerner i Micelin-guiden, og har altid 1.800 flasker vin på kortet.



Carlo Cracco styrer gryderne i via Victor Hugo 4
Tel. 02 87 67 74
Ristorante Cracco >>


Artikel fra 2001

For to år siden (1999, red.) mistede restauranten Peck i Milano en af sine stjerner i Michelin Guiden, og ganske kort tid efter lukkede brødrene Stoppani resolut restauranten.


Efter halvandet års ombygning af lokalerne i sidegaden Victor Hugo ved Peck's madbutik, var restuaranten i 2001 klar til igen at udfordre gæsters og mad-guiders kræsne ganer.

Navnet blev Cracco-Peck, for medejeren af restruanten er chefen Carlo Cracco. (I dag er navnet blot Ristorante Cracco - 2009, red.)

Carlo Cracco har en fortid farseret med Michelin-stjerner, og gafler og kokkehuer fra de andre restaurant-guider.

I 1988 arbejdede Carlo Cracco for 80'ernes italienske mad-guru Gualtiero Marchesi, og siden tog han til Frankrig i nogle år, inden han resjte til Firenze, hvor han arbejdede på Pinchiorri, der under hans ledelse fik sin tredje Michelin-stjerne.

Derefter var Cracco igen tre år hos Marchesi i hans nye restaurant i Albereta mellem Bergamo og Brescia.
Efter at Cracco rejste fra Marchesi, mistede den restaurant en af sine tre stjerner hos Michelin.


Siden eksperimenterede han med sin egen restaurant i Piemonte, men den lå tilsyneladende for langt for alfarvej til at det var en god ide.

Cracco's køkken bygger solidt på italienske traditioner, og hans styrke er, at han er fantastisk til at "lette" de traditionelle opskrifter, bruge moderne teknikker, og eksperimentere let med nye kombinationer af råvarerne.

Hos Cracco-Peck kan man på menu'en støde på kartoffel-gnocchi med hanekam, ravioli med gedemælk, løg og sort trøffel, de traditionelle Milano-retter Osso Buco med risotto og sprøde panerede kalve-kotletter, samt et udvalg af kød grillet på spyd.

-syl


Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano