2013


De bedste madoplevelser:
Ultrafriskfanget fisk og rå rejer
på "Balin Cuisin" i Sestri Levante - Liguria


Ristorante
Balin Cuisine
v. Giuliano Piscina
Viale Rimembranza, 33
Sestri Levante
Tel +39 0185 44397
Mobil +39 328 259 5930

Kun åben om aftenen.
Reservér! - 8 pladser inde, 20 pladser i overdækket havestue

Hvad drak vi egentligt til maden?
Ja, det husker jeg faktisk ikke, men jeg tror det var en rød toskaner - det må man gerne også til fisk.
Måske ér jeg blevet "italianiseret" - for maden ér jo så absolut vigtigere end vinen for langt de fleste italienere, både ude og hjemme... :-)
Giuliano Piscina har arbejdet som kok i hele Europa, og helt grundlæggende arbejder hans egen restaurant med fisk fanget natten før de bliver fortæret.
Hverken mere eller mindre! Og det ér sket, at "lukket"-skiltet er blevet sat op, hvis dårligt vejr har forhindret fiskene i at blive fanget eller landsat i løbet af natten eller morgenen.



"Pescato fresco" - frisk fisket er simpelthen kodeordet på Balin.
Alligevel måtte der en del overvindelse til for at overvinde min medfødte midtjydske "fiskemistillid", da mine ledsagere i sommeren 2012 varmt anbefalede mig at spise rå rejer!

Mine ledsagere fik mig overbevist, både fordi de er gode venner, men også fordi de lever af fisk rent professionelt.

De kunne fortælle og forsikre mig, at de krøllede "knurhår" på rejen faktisk er en garanti for, at den er helt frisk og aldrig har været i fryseren.
Kulden får nemlig knurhårene til at knække.

De rå rejer smagte fantastisk, ledsaget af en lige så rå frisk salat med kapersfrugter >>, og nogle måske lidt for fantasi- men alligevel meget smagfulde friske hind- og blåbær!


Lun blæksprutte-salat
er en klassiker på sommerbyernes menukort - på Balin var den bare bedre - med et pift af Balsamico Eddike!

"Keep it simple" kunne også være et motto for "Balin".
Sprutterne her blev serveret med ganske lidt god olivenolie, frisk salat og tomat, og krydret kartoffelmos, men da alt bare var af den allerbedste kvalitet blev smagsoplevelsen også bare bedre...
Den lune blækspruttesalat serveres i øvrigt alt for tit med udkogte kartoffeltern.

Så kom der spaghetti med scampi og squash >>.
Italienerne kan noget med denne grøntsag, der ellers ofte erkandidat til førstepladsen som verdens kedeligste grøntsag.
Sammen med de friske skaldyr fik "zucchini" da også nyt liv med ganske lidt chili-krydderi på Balins tallerkner.
Flere måneder efter middag i Sestri Levante blev min veninde stadig salig ved tanken om netop denne ret, der var ganske delikat krydret.

Herren nød en Orate-filet med ligurisk tilbehør - oliven og pinjekerner.

Og selv kastede jeg mig over Tun-bøffen, der var nøjagtig lige som sådan en skal være, og derudover udstyret med sprød skal og en kold sauce lavet på peberfrugter...

På "Balin" vil stressede turister nok mene, at serveringen kan være hurtigere, mens gastronauter og foodtrottere >> derimod uhæmmet vil nyde at have god tid til deres måltid.

Dét havde vi - god tid! - og derudover er det i øvrigt skønt ikke at blive skyndet på.

Det sker desværre ofte i de større turistbyer, når restauranterne forsøger at fylde bordene tre eller fire gange i løbet af en aften.

Menukortet er i sagens natur ikke langt, da det jo helt afhænger af de fisk, som indkøberen finder til Giuliano.

Der er dog et par enkelte kødretter på menuen.
Også her er der valgt udelukkende efter kvalitet, som Black Angus eller kødet fra den italienske Chianina-race, der stammer fra Chianti-området i Toscana.

Desserterne var bestemt heller ikke dårlige - for at sige det mildt!
Inbagt jordbær-souffle med is og honning

Supersprød marengs med citronkreme
-syl

Retur til
Restauranter <<

Byguide
Sestri Levante>>


Flere gode restauranter
i Sestri Levante >>


På marked
i Sestri Levante >>




op /\


Copyright © 2000 - 2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>