Giuseppe Basso på 74 er stadig i køkkenet
på Locanda Lorena.
Denne april-aften kiggede var han flere gange ude af køkkenet
for at kontrollere gæsterne, og han virkede lidt forundret
over nordboernes åbenbart ikke særlig store appetit.
Men den komplette fiskemenu kræver også sine mænd
og kvinder - kig med her.
Appetizer - peberfrugt-kreme med rejer, basilikum og brødkrotoner
Forretterne - gratinerede østers, panerede sprutter, fyldte
blåmuslinger og fritterede sardiner og baccala (klipfisk)
og små klipfiske-tærter med balsamico eddike
...hummer
...så kom der lidt pasta, jeg ikke fik fotograferet - og
så var det tid til fadene med grillet fisk...
...citronsorbet og espresse til dessert...
...så var vi også klar til at fordøje...

...man sejler standsmæssigt til Palmaria med en "Venedig-taxi"
fra kajen i Portovenere foran Ristorante Iseo.
Giuseppe Basso er født i
5
Terra-byen Vernazza >>, som han forlod som 14-årig
for at blive skibskok.
I 13 år sejlede han på verdenshavene, og tilbage i
Vernzza åbnede han restauranten "Il Belforte"
i 1965.
Dengang som i dag var kysten
mål for italienske og internationale
VIP´s og til indvielsen af restauranten deltog for eksempel
den italienske showman Johnny Dorelli og han kæreste - skuespillerinden
Catherine Spaak.
I begyndelsen af 70´erne overtog Basso restauranten Iseo
i Portovenere fra sin onkel Eliseo.

Man kan leje den rosa villa - og bo i en skøn naturpark
I 1997 var Basso klar til at åbne Locanda Lorena på
Palmaria-øen. Locanda betyder kro.-
Kroen har værelser i det gule hus, en rosa udlejningsvilla
og en luksus-residens på den anden side af øen, hvor
man kan feriere i fred midt i den beskyttede naturpark.
Et af værelserne på Locanda Lorena:
Udsigt til Portovenere fra Locanda Lorena
-syl