Turisme

December 2011


Monticelli D´Ongina - Italiens hvidløgs-hovedstad

Hvidløg fra Polesano >> , fra Voghiera >> og fra Monticelli D´Ongina har i dag DOP-status >>


Hvidløg fra Monticelli D´Ongina
med landsbyens Pallavicino-slot
i baggrunden





Monticelli d'Ongina er kendt som den italienske hvidløgsby nummer 1. I området produceres der årligt over 3.000 tons hvidløg.

Landsbyen ligger mellem Piacenza og Cremona >> omtrent ved Po-flodens midte >>.

Byen holder naturligvis hvert år en "hvidløgsfest" - det sker normalt den sidste weekend i september eller den første weekend i oktober.



Lokal type hvidløg

Det siges, at jorden omrking Monticelli D´Ongina er intet mindre end verdens bedste til at dyrke hvidløg.

Den lokale type hvidløg er berømt for sin intense og langtlevende aroma, der tillader, at man kan gemme den et helt år, uden at hvidløgget mister sin smag.



Hvidløg (Allium sativum) = Aglio
Opskrift Pasta med hvidløg og olie/"Aglio olio" >>

Farven spiller en rolle

Hvide eller rosa hvidløg:
Hvidløggene fra Monticelli er af den hvide type, der er en meget modstandsdygtig plante, som man faktisk også kan dyrke i en vase på balkonen.

De friske hvidløg fra Monticelli kommer på markedet fra maj-juni, og sæsonen varer indtil efteråret.

Den rosa hvidløg er f.eks. den kendte - og mildere - fra det franske område Provence eller de noget mindre kendte rosa-røde hvidløg fra Sulmona i Abruzzo-regionen >>.



Et rosa hvidløg fra Sulmona

Retur til
Lombardia <
<


Andre artikler

Grazzano-slottet
ved Piacenza >>


Torrechiara-slottet
og andre slotte omkring
Piacenza og Parma >>


Food- & Motor Valley
langs Po-floden >>


Po-floden >>


Middelalderfester

Ridderslag, antik fodbold,
madfester og m.m. >>


Samme område er kendte for sine pålægsvarer som
Salami, Coppa,
Bacon og Culatello >>



Link

Byfester - Middelalderfester
i Emilia-Romagna >>

Copyright © 2000-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano