Brød-opskrifter

December 2011


Signora Cesari´s Focaccia



Signor Cesari serverer
fruens sprøde focaccia...


Klik for stort foto >>


"Da Cesari"
Via dei Carbonesi, 8
Bologna
051 237710



Lukket søndag - 3 uger i august
og første uge i januar.

Opskriften er fra maj 2004

1 kg hvedemel
30 gr gær blødt ud, men ikke til det bliver helt flydende, i en blanding af lunken mælk og vand
300 gr Ekstra Jomfru Olivenolie (evt. 1/2 olie - 1/2 palmin)



Der skal æltes rigtigt meget for at den bagte focaccia får den rette konsistens, og derefter skal dejen hæve ca. to timer

Dejen bredes ud og gøres flad med hænderne på to bradepander.

Smøres med olie på overfladen, strø rigeligt groft salt over, og så kan brødet gøres "rigere" med rosmarin eller andet grønt krydderi, skinkestykker, baconstykker
- fru Cesari bruger italienske flæskesvær.

Bages ca. 20 min. ved 200°c - signora Cesari vender brødet halvvejs, og smører igen overfladen med olie, så det bliver sprødt på begge sider.


Restauranten Da Cesari ligger for enden af gågaden til højre for San Petronio kirken på Piazza Maggiore i Bolognas centrum.
I øvrigt lige overfor en af byens bedste - og mange - kagebutikker...

Prøv Cesari´s hjemmelavede pasta med kødsovs lavet af krydret salsiccia-pølse - efter at du f.eks. har startet med en salat af friske selleri, skiver af champignon og flager af parmesanost....

Og nyd gerne det hele med en rød San Giovese fra broren Umberto Cesari´s vingård....


Råvarene i køkkenet hos Cesari kommer i stort omfang direkte fra brorens vingård, der også er almindeligt landbrug.

-syl

Retur til
Brød <<


Retur til
Opskrifter <<


Retur til
Bologna <<


Artikler
Klassisk Focaccia >>

Ordbog til spisekortet >>

Emilia-Romagna <<

Mad <<

Links
Restaurant
"Da Cesari"
Bologna >>

Broderens vingård:
Umberto Cesari



Copyright © 2000-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano