December 2011


Tramonti - en kold vind - og skønne oste mellem bjergene

Amalfi-kysten: Fotosightseeing >>

Alt om Amalfi-kysten
og området bag kysten:

Amalfi by >>
Papir-museet i Amalfi >>
Sant´Andrea optog i Amalfi >>
Frokost i Amalfi >>
Atrani >>
Corbaras tomater >>
Cetara >>
Frokost i Cetara >>
Conca dei Marini >>
Furore - byen, der ikke er >>
Oversøde kager >>
Middag i Furore >>
Maiori >>
Frokost med "concerto" >>
Minori >>
Positano - kystens modeby >>
Frokost i Positano >>
Praiano >>
Ravello - musik og luksus >>
Middag i Ravello >>
Sant'Egidio del Monte Albino >>
Scala - med dansk islæt >>
Tramonti >>
Middag i Tramonti >>
Vietri sul mare >>
Middag i Vietri >>
Smaragd-grotten >>
"Julekrybbe" langs kystvejen >>
Gemt kloster langs kystvejen >>






Copyright foto:

Costa Emozioni >>
-syl

Tramonti ligger i en af dalene i Monti Lattari-bjergene bag Amalfi-kysten.



På klare dage kan man fra bakkerne se helt til Vesuv og Napoli fra Tramonti.



Tramonti var også et af de steder i bjergene, man flygtede til, når byerne på kysten blev angrebet.

Den kølige vind fra dalen ned mod kysten har givet navn til "Tramontana´en" - en hvilken som helst vind fra nord kaldes i dag international en Tramontana.

Ost fra Mælke Bjergene


Lokale produkter fra Mælke-bergene
- her fra Agriturismo Costiera Amalfitana >>

"Monti Lattari" betyder direkte oversat mælke-bjergene, og igennem århundrede har man haft kvæg, får og geder gående på græs i dalen.

Med affolkningen 1960-1970´erne - borgerne flyttede ned til kysten, hvor der var arbejde i turistbranchen eller emmigrerede til "de nye verdenen" i Australien, USA eller Sydamerika - var der faktisk en risiko for at Tramontis oste-tradition ville forsvinde.


Riccardo Giordano med sin friske hjemmelavede
gede-ricotta

Pecorino, Cacciocavallo, Cacioricotta, Fior di Latte (Mozzarella), Provolone og Ricotta vvar nogle af de truede specialiteter.

I løbet af 90´erne gik det op for lokal-befolkningen, at noget skulle gøres, hvis oste-produktionen ikke skulle forsvinde helt.

Igen var Rafaelle Ferraioli fra Furore >> med i spillet.

Sammen med rå-mælk forskeren Roberto Rubino, der har vundet Slow Food prisen for "bio-diversity" satte han gang i et oste-projekt, hvis titel blev "Nationale osteproducenter under himlen" - hvor ostene netop bliver lavet af råmælk "under himlen" af bønderne selv.

Fem familier i Montana er med i projektet og laver i dag oste, som "man altid har gjort" fra køer, får og geder, der enten går frit omkring i "Mælke-bjergene" og som om sommeren blever ført op på de højereliggende "sætere".





Middag i Tramonti >>

-syl

Retur til
Amalfi-kysten <<

Retur til
Campania <<


Osteproducenter
i Tramonti og
på Amalfi-kysten


Riccardo Giordano
Via Foria 37
Tramonti
089 855 332

Giovanni Ferrara
Via Chiancolella
Valico di Chiunzi
Tramonti
(Også agriturismo >> )
089 976 339

Carolo Esposito
Via Chiunzi 132
Tramonti
089 876 725

Lidia Taiani
Via Croce dell´Arco
Tramonti
089 876 082

Rita Cioffi
Via Lama di Pompei 8
Scala
089 872 841

Carlo Ruocco
Via Sambuco Grande 44
Sambucco di Ravello
089 857 629

Rachele Avitabile
Via Tovere 13
Tovere d´Amalfi
098 831 419

Latteria Santa Caterina
Via Frá erardo Sasso 24
Scala
089 857 655

Copyright © 2007-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano