Alt om Amalfi-kysten og området bag kysten:
Amalfi
by >> Papir-museet i
Amalfi >> Sant´Andrea optog i Amalfi
>> Frokost i Amalfi >> Atrani
>> Corbaras tomater >> Cetara
>> Frokost i Cetara >> Conca
dei Marini >> Furore - byen, der ikke er >> Oversøde
kager >> Middag i Furore >> Maiori
>> Frokost med "concerto"
>> Minori >> Positano
- kystens modeby >> Frokost
i Positano >> Praiano >> Ravello
- musik og luksus >> Middag i Ravello
>> Sant'Egidio del Monte Albino >> Scala
- med dansk islæt >> Tramonti >> Middag
i Tramonti >> Vietri sul mare >> Middag
i Vietri >> Smaragd-grotten
>> "Julekrybbe"
langs kystvejen >> Gemt kloster langs
kystvejen >>
Copyright
foto: Costa Emozioni
>> -syl
|
Tramonti
ligger i en af dalene i Monti Lattari-bjergene bag Amalfi-kysten.

På
klare dage kan man fra bakkerne se helt til Vesuv og Napoli fra Tramonti.
Tramonti var også et af de steder
i bjergene, man flygtede til, når byerne på kysten blev angrebet.
Den
kølige vind fra dalen ned mod kysten har givet navn til "Tramontana´en"
- en hvilken som helst vind fra nord kaldes i dag international en Tramontana.
Ost
fra Mælke Bjergene
 Lokale
produkter fra Mælke-bergene - her fra Agriturismo Costiera
Amalfitana >> 
"Monti
Lattari" betyder direkte oversat mælke-bjergene, og igennem århundrede
har man haft kvæg, får og geder gående på græs i
dalen.
Med affolkningen 1960-1970´erne - borgerne flyttede ned til
kysten, hvor der var arbejde i turistbranchen eller emmigrerede til "de nye
verdenen" i Australien, USA eller Sydamerika - var der faktisk en risiko
for at Tramontis oste-tradition ville forsvinde.
 Riccardo
Giordano med sin friske hjemmelavede gede-ricotta
Pecorino, Cacciocavallo,
Cacioricotta, Fior di Latte (Mozzarella), Provolone og Ricotta vvar nogle af de
truede specialiteter.
I løbet af 90´erne gik det op for lokal-befolkningen,
at noget skulle gøres, hvis oste-produktionen ikke skulle forsvinde helt.
Igen
var Rafaelle Ferraioli fra Furore >> med i spillet.
Sammen
med rå-mælk forskeren Roberto Rubino, der har vundet Slow Food prisen
for "bio-diversity" satte han gang i et oste-projekt, hvis titel blev
"Nationale osteproducenter under himlen" - hvor ostene netop bliver
lavet af råmælk "under himlen" af bønderne selv.
Fem
familier i Montana er med i projektet og laver i dag oste, som "man altid
har gjort" fra køer, får og geder, der enten går frit
omkring i "Mælke-bjergene" og som om sommeren blever ført
op på de højereliggende "sætere". 

Middag
i Tramonti >>
-syl
| Retur
til Amalfi-kysten << Retur
til Campania << Osteproducenter i
Tramonti og på Amalfi-kysten
Riccardo Giordano Via
Foria 37 Tramonti 089 855 332
Giovanni Ferrara Via Chiancolella Valico
di Chiunzi Tramonti (Også
agriturismo >> ) 089
976 339
Carolo Esposito Via Chiunzi 132 Tramonti 089 876 725
Lidia
Taiani Via Croce dell´Arco Tramonti 089 876 082
Rita Cioffi Via
Lama di Pompei 8 Scala 089 872 841
Carlo Ruocco Via Sambuco Grande
44 Sambucco di Ravello 089 857 629
Rachele Avitabile Via Tovere
13 Tovere d´Amalfi 098 831 419
Latteria Santa Caterina Via
Frá erardo Sasso 24 Scala 089 857 655
|