December 2011


Cetara, ingen masseturisme, og masser af gode restauranter


Amalfi-kysten: Fotosightseeing >>


Alt om Amalfi-kysten
og området bag kysten:

Amalfi by >>
Papir-museet i Amalfi >>
Sant´Andrea optog i Amalfi >>
Frokost i Amalfi >>
Atrani >>
Corbaras tomater >>
Cetara >>
Frokost i Cetara >>
Conca dei Marini >>
Furore - byen, der ikke er >>
Oversøde kager >>
Middag i Furore >>
Maiori >>
Frokost med "concerto" >>
Minori >>
Positano - kystens modeby >>
Frokost i Positano >>
Praiano >>
Ravello - musik og luksus >>
Middag i Ravello >>
Sant'Egidio del Monte Albino >>
Scala - med danske kunstnere >>
Tramonti >>
Middag i Tramonti >>
Vietri sul mare >>
Middag i Vietri >>
Smaragd-grotten >>
"Julekrybbe" langs kystvejen >>
Gemt kloster langs kystvejen >>






Copyright foto:

Costa Emozioni >>
-syl

- Cetara var sådan en by, man kørte forbi på vejen til keramik-byen Vietri sul Mare eller på vej til Amalfi >> og Positano >>, fortalte Cetaras borgmester mig i december 2006.

- Men så satte vi et skilt op mod centrum, og det virker, griner han.



Man kan dog stadig få fornemmelsen af, at turismen er gået udenom fiskerlejet Cetara for foden af Falerio-bjerget.



Her fiskes sardiner og ansjoser, men byen har også en flåde af 12 kæmpestore tun-fiske-skibe, der med 200 ansatte sejler Middelhavet tyndt.



Her er ikke fyldt med store flerstjernede hoteller, og et supermarked har endnu ikke fået lov til at ødelægge fornøjelsen ved at handle i små butikker og boder.

a´Cianiciola
(dialekt for en lille fiskerbåd, man fisker ansjoser fra) er en af Cetaras gode restauranter >>




Den lokale ansjos-specialitet


Til gengæld findes nogle af kystens bedste restauranter i Cetara
og man skylder sig selv at smage byens særegne specialitet - Colatura - en tyktflydende olie-agtig vædske fremstillet ved at opbevare ansjoser i månedsvis under pres i en træ-tønde.




25-30 kilo saltede ansjoser bliver efter fire måneder til 1,6 - 1,7 liter "Colatura".





Saltet kommer fra Sicilien og lagringen sker i trætønder.



Giulio Giordano fra fiske-virkesomheden Nettuno eskperimenterer også med en moderne udgave af Colatura laret i marmor fra Carrara og med havsalt fra det nordlige England.



Colatura bruges til pasta-sovs - gerne med hvidløg og persille - og vi bruger mine Colatura-flasker til retten Spaghetti Aglio Olio >> - inden serveringen blander vi to spiseskefulde Colatura i olie-sovsen.

Alt hos Nettuno og Delfino produceres med håndkraft - hvert eneste ben i ansjosen fjernes manuelt og placeres kunstnerisk i glassene.





Udover ansjoserne og Colatura produceres også luksus-tun og masser af olie-syltede svampe og grøntsager.





I Cetara bor man i lejede ferielejligheder, og livet drejer sig om aktiviteterne på havnen, der mere eller mindre livligt diskuteres på de lokale caféer, hvis man da ikke foretrækker det rene vand ved byens strand.

Det afslappede liv på Cetaras pladser






Frokost i Cetara >>

Conca dei Marini >>

-syl

Retur til
Amalfi-kysten <<

Retur til
Campania <<


Restauranterne
i Cetara >>


Ansjos =
Alice el. Acciuga/e

Sardin =
Sarda/e

Links
"Ansjosens
venner" >>

Colatura-
producenterne
Nettuno &
Delfino >>
ligger dør om dør i Corso Umberto 1 i Cetara.

Cetarii >>
via Largo Marina 48/50
sælger også de lokale produkter

Vi - en gruppe udenlandske pressefolk - besøgte Nettuno.
- Et helt klart politisk valg af borgmesteren,
i følge fruen hos Delfino, der næste dag skulle til støttedemonstration for Berlusconi i Rom!


Cetara har dog også et luksus-hotel
med
en fantastisk beliggenhed
på klipperne




Cetus >>

Copyright © 2007-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano