Folkesjælen

2003

Bookmark and Share

Europæiske pensionisters drømmebyer

Italienske pensionister flytter i stor stil til Middelhavs-kysten ved Ligurien, hvor mange har en ekstra lejlighed.

Andre rykker hele sommeren om i bjergene, mens det fleste immigranter fra Syd-Italien drømmer om at flytte tilbage til Calabrien, Puglien, Sardinien og Sicilien i deres alderdom.

De har dog glemt at tage højde for, at børn og børnebørn er i Nord-Italien, og mange pendler derfor deres pensionistliv frem og tilbage mellem Nord-Italien og deres fødebyer i syd og på øerne.

Pensionen skal jo ofte hentes på posthuset hver måned, som du kan læse om her >>

 

Artikel fra marts 2003

De franske pensionister foretrækker Firenze, deres tyske kolleger har en skjult drøm om at bo i Rom, mens englænderne uden at tøve udnævner Venedig til deres drømmeby.

Pensionister er fremtidens turist-guldgrube

De ældre europæers drømmebyger indgår i en undersøgelse af det, der så uelegant kaldes for "tredje alder turisme", men som i realiteten handler om det "over 55-åriges" ferievaner- og ønsker.Har været overalt

De ældre turister har allerede set Italien.
Undersøgelsen viser, at 62 procent af alle tyskere, schweitsere og østrigere allerede har besøgt Veneto-området, mens 42 procent har set Toscana, og 36 procent Lazio-regionen, der som bekendt har Rom som sit store trækplaster.

Urealistiske boligønsker

Måske er det de gode ferie-minder, der får ældre europæere til at drømme om en romantisk tilværelse i Firenze, Rom eller Venedig.

For i realiteten er det nok tre af de mest uegnede byer for ældre mennesker med deres umoderne (og i Venedig umulige) infrastruktur ved selv de minste mobilitets-problemer.

Flygtede fra turisterne i Firenze

En bekendt arvede for bogle år siden familiens ægte italienske lejlighed i centrum af Firenze - én af dem med højt til loftet, lange gange og utallige balkoner.

Han boede der i 3 måneder, inden han rykkede tilbage til sin i den forbindelse både mere beskedne og kedeligere lejlighed i udkanten af Milanos centrum.

- Der var ikke til at være for turister, indkøb var et mareridt, for supermarkederne er forlængst forsvundet fra centrum, og udover turismen skete der intet i centrum, forklarede han.


Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano