Sikkerhed

2008
Bookmark and Share
Reggio Emilia er den
mest overvågede by i Italien

Oktober 2007: Italienerne frygter rumænske indvandrere >>

Overvågnings-industrien har en årlig omsætning på 1,7 mia. euro.
(Kilde:
La Repubblica 10.1.2008 >>)Italienerne stoler mest
på brandmænd


"GfK Trust Index" har undersøgt 19 landes tillid til myndigheder og institutioner.

Brandmænd ligger på toppen med 3,9 point ud af maksimalt 4 points tillid.

På andenpladsen ligger overraskende nok Postvæsenet, der hos italienerne får 2,9 point og politiet >> med 2,8 point.
De runde "øje" kan drejes 360 grader, når pladserne i Italien skal overvåges

Artikel fra februar 2008

I Reggio Emilia i Mellem-Italien er der et registreret overvågningskamera for hver 650 indbyggere.

(Kilde: La Repubblica 10.1.2008 >>)

I Verano i Trentino bliver gæsterne på kirkegården filmet for at undgå vandalisme, i Brescia >> bliver moskeens gæster registreret, og med økopasset >> i Milano bliver alle biler - og dermed også alle personer - der kører ind i centrum både filmet i bilen og registreret med nummerpladen.

- Èn ting er sikker, siger præsidenten for den italienske "Garante per la protezione dei dati personali" Franco Pizzetti, brugen af "elektroniske øjne" i Italien er overdrevet. Ingen ved præcist hvor mange kameraer, der er i funktion.

I ét tilfælde har "garanten for beskyttelse af personlig data" for nylig skredet ind overfor en kommune, der havde sat et kamera op med så kraftig en zoom, at det var muligt at kigge ind i folks private boliger på den plads, kameraet skulle overvåge

Kamera´er opklarer også forbrydelser

I det italienske Indenrigsministerium, der også har borgernes sikkerhed som deres opgave, er begejstringen for overvågningskameraer dog usvækket, selv om ikke alle anstrengelser giver de ønskede resultater.

Den 14. november 2006 meddelte vice-indenrigsminister Marco Minniti for eksempel, at "Napoli skulle være en af de mest overvågede byer i Italien".

Kameraerne skulle være et våben i kampen mod camorraén >>.
Ministeriet afsatte 7 millioner euro til projektet, og 440 hypermoderne kameraer blev sat op.
I dag fungerer under halvdelen.

Andre steder derimod giver kameraovervågningen resultater:

I Rom er der flere end 2.000 kameraer ovenover jorden - alene i den centrale via Veneto er der 35 - ét for hver 20 meter.

Under jorden i Roms metro holder over 1.400 elektroniske øjne øje med passagererne.

Det var ét af disse kameraer, der betød, at man kunne anholde rumæneren Doina Matei, der i fjor myrdede den unge pige Vanessa ved at stikke en paraply i hendes øje under et skænderi.

I Sempione Parken i Milano førte 69 overvågningskameraer i 2005 til anholdelse af 60 narkohandlere og flere blottere.

På Domkirkepladsen i Milano holder 13 kommunale kameraer øje med befolkning og turister, mens 35 kontrollerer tilskuerne til fodboldkampene på San Siro stadion >>.

I 2005 var antallet af kommunale overvågningskameraer 585 i Milano, og tallet er siden steget støt.

Senest har de kommunale overvågningskameraer i Milano i janaur 2008 afsløret prostition med mindreårige drenge på en af byens pladser - og kunderne bliver identificeret via nummerplader og optagelser, og kan nu vente besøg af politiet.

Det er ikke kun de offentlige overvågningskameraer, der spiller en aktiv rolle i opklaringen af forbrydelser i Italien.

I Italien bliver alle biler, der kører ind på betalings-motorvejene registreret, og mangt et alibi er blevet slået i stykker - eller bekræftet - af optagelserne fra indkørsler til motorvejen.

Også private overvågnings-kameraer fra f.eks. banker og indkøbscentre har også i flere tilfælde spillet en afgørende rolle i opklaring af forbrydelser.

-syl

Retur til
Samfund <<


Artikler

De italienske politikorps >>

Links
Garante per la protezione
dei dati personali >>

Skærpede regler

"Garanten for privatliv" har senest i 2004 skærpet reglerne for opsætning af overvågningskameraer, og også for hvor længe optagelserne må gemmes.

Bl.a. skal alle overvåede områder ustyres med et skilt, der informerer borgerne om, at der er opsat kameraer i omårdet.Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>