Indvandring

20. maj 2009
Bookmark and Share
Berlusconi sammenligner
indvandrer-centre med KZ-slejre

13.2.2011:
Over 4.000 illegale indvandrere er gået i land på Lampedusa på kun fire dage >>

TAL OM INDVANDRERE

I 2007 var der i følge den katolske hjælpeorganisation Caritas, der hvert år laver stor immigrationsrapport, 4 milioner indvandrere i Italien, 300.000 flere end i 2006.

I 2007 udgjorde indvandre 6,7% af befolkningen.

Italiens statistik ISTAT opgjorde i januar 2008 antallet af registrerede indvandrere med opholdstilladelse som 3.433.000

Caritas skønner altså omkring, at der i 2007 var omkring 600.000 illegale indvandrere i Italien

FLEST RUMÆNERE

Den største gruppe indvandrere kommer fra Rumænien - 625.00.
Derefter kommer indvandrere fra Albanien - 402.000, fra Marokko - 366.000.
På en fjerde- og femteplads ligger henholdvis Kina og Ukrainien med knap 150.000 indvandrere i Italien.

.

 

Artikel fra 20. maj 2009
Corriere della Sera den 20. maj 2009

- Jeg mener, at det er langt lettere at vurdere de enkeltes situation i deres oprindelsesland. Ellers kommer de her og flyttes til en lejr, som - jeg burde ikke sige dette - er meget lig en koncentrationslejr,
siger Berlusconi.Silvo Berlusconi er igen kommet med en ukonventionel udtalelse, og oppositionen har naturlig straks grebet Berlusconis kommentar, der faldt i jordskælvsramte L´Aquila den 19. maj efter et møde EU-formanden Manuel Barroso.

- Hvis centrene er som koncentrationslejre, hvorfor vil regeringen så forlænge folks ophold i centrene? spørger oppositionen i dag.

Berlusconis regering er lige nu i færd med at indføre ny regler og love for netop disse såkaldte "Idenfikiation- og Udvisningscentre", der primært befolkes af indvandrere og flygtninge, der ankommer via havet til den syditalienske ø Lampedusa >>.

Regeringen ønsker i sit forslag at forlænge den maksimale opholdstid til 6 måneder i disse ofte overfyldte og primitive centre "Identifikations- og Udvisningscentre", der bestemt ikke har ry for at byde indvandrere og asylansøgere gode kår.

I samme forslag vil regeringen gøre illegal indvandring til en forbrydelse, der kan medføre fængselsstraf, og også gøre udlejning af boliger til illegale indvandrere til en forbrydelse, der kan straffes med fængsel.

31.000 gik i land på Lampedusa i 2008

I 2008 kom 36.000 immigranter/asylansøgere via havet til Italien.
31.300 af dem ankom til den lille ø Lampedusa >>, der ligger 113 km fra Afrikas kyst og 205 km syd for Sicilien.

Siden 2000 har over 170.000 immigranter/asylansøgere, der primært er ankommet via havet til Italien fra Nordafrika, opholdt sig i centrene for identifikation og asylansøgning i Italien.

I følge FN´s Flytgtningehøjkommisariat beder 75% af bådfolket om asyl, og omkring halvdelen af disse får siden en form for asyl i Italien.
Hvor mange indvandrere/flygtninge, der ikke er blevet "fanget" inden landgangen, vides ikke.

Der er bred politisk enighed i Italien om, at noget bør der gøres ved den illegale indvandring, og flere beder nu EU være meget mere aktiv med hjælp til specielt Italien og Spanien.


Problematisk aftale med Libyen

For få uger siden begyndte de italienske kystvagter at ledsage både med indvandrere og flygtninge i farvandet mellem Libyen og den syditalienske ø Lampedusa >> retur til Libyen.

Denne praksis har fået debatten om bådfolkene til at blusse op endnu en gang i Italien.

Denne "retur-politik" er et resultat af en aftale med Libyen, der sidste år fik en klækkelig erstatning fra Italien som plaster på såret for at have været italienske koloni mod at love, at der nu for alvor skulle sættes ind mod strømmen af illegale indvandrere og flygtninge fra de libiske kyster.

Den italienske regering har tilsyneladende gjort regning uden vært ved indgåelse af aftalen, for noget tyder på, at denne aftale ikke garanterer bådfolket den rette behandling i forhold til de internationalt anerkendte menneskerettigheder.

Både EU og FN´s Flygtningehøjkommisariat har været ude efter Italien, og beder nu om et møde med den italienske Indenrigsminister Maroni i Libyen i næste uge.

-syl

Retur til
Immigration <<

Kirkens holdning
til immigration:

- Immigranter er værdifulde og uundværlige i vore byer.
De fortjener respekt, beundring og taknemmlighed, siger formanden for den katolske kirkes immigrantråd Antonio Maria Vegliò i dagens aviser.

Tomatslaver og ældreplejere...

De illegale indvandrere i Italien arbejder - sort naturligvis - i byggesektoren, som fastboende ældreplejere og i landbruget.
Der ville næppe komme tomater i dåserne, hvis ikke der var illegale indvandrere, der var villige til at arbejder 12-14 timer om dagen for 15-20 euro.

Tomatslave i Syditalien >>

Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>