Alitalia

23. september 2008

The Guardian gør grin med "til-salg"-annoncen:

''Flyselsab med gamle fly til salg - også fly, der er i stykker - alle tilbud er velkomne"

Det britiske dagblad The Guardian gør tirsdag den 23. september grin med kommissær Fantozzi forsøg på at sælge Alitalia.

Guardian fortsætter:
"personalet har tendens til strejker, men er smart klædt på.
Sidste år med overskud var 1999.
Ejeren er parat til at eftergive 1,2 mia. € i gæld.
Sælges også stykvis..."

Artikel fra den 23. september

Siden det store fagforbund CGIL >> i sidst uge med sit nej til redningsplanen for Alitalia fik gruppen af italienske investorer - CAI - til at trække sig, har Alitalia´s skæbne endnu engang været mere end uvis.


Tirsdag den 23. september indrykkede den ekstraordinære kommissær Fantozzi store annoncer i de vigtigste italienske dagblade >>.

Luftselskabet, der er erklæret teknisk konkurs, er nu til salg uden hæmmende betingelser omkring fyringer, salg af dele af selskabet og andet.

Allerede samme dag indløb et købs-tilbud - fra de ansatte, og Fantozzi fortalte, at han også ventede et tilbud fra et selskab i Schweiz, der ville købe nogle af flyene.

Tilbuddene skal være både alvorligt mente og kunne underskrives vanvittigt hurtigt for at redde Alitalia i en eller anden udgave.

Samtidig har den italienske luftfartsmyndighed ENAC nemlig meddelt, at hvis Alitalia ikke afleverer en realistisk virksomhedsplan inden 3-4 dage, så bliver fly-tilladelserne indraget - som de skal i følge reglerne for civil luftfart.

Kommissær Fantozzi, der har til opgave at løse situationen på en eller anden måde, tager tilsyneladende ikke ENAC´s trusler alt for alvorligt. I følge Fantozzi er der tid indtil den 30. september til at præsentere endnu en redningsplan for Alitalia.

Kunderne har mistet tilliden

I mellemtiden flygter selv italienske kunder i stort tal fra check-in skrankerne.

Sidste fredag måtte de italienske jernbaner indsætte ekstra-tog mellem Rom og Milano til de mange "uge-pendlere", der ikke længere stoler på, at Alitalia bringer dem hjem til familien i weekenden.

-syl

Retur til
Erhvervsliv <<13.9.2008
Fagforeningerne siger nej
til redningsplan >>
Alitalia i dag:

239 fly i funktion

18.000 ansatte

Gæld pr. 1.9.2008
- 1,172 mia. euro

Pilotløn for erfaren pilot =
2.050 € udbetalt 14 gange årligt

Stewardløn 1.150 € 14 gange årligt

Alitalia sidder på omkring 55% af
den italienske indenrigsflyvning

Copyright © 2000 - 2009. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>