Italienske
oste Rie Boberg Forlaget
Høst og Søn >>
|
Artikel fra juli 2002
Fra bogens forord: - Hvor
fortidens drøm var, at maden skulle være let, billig, ens og i overflod,
så er fremtidens drøm det speciell, det excellente, det unikke.
Den moderne forbruger vil have oplevelser og sundhed. Og her står
Italien pludselig med en skat af lokale produkter, som har overlevet de industrialiserede
årtier...
"Bag enhver os er der en græsgang med en særlig
grøn farve under en særlig himmel", skrev den italienske forfatter
Italo Calvino i "Palomar", og Rie Boberg har besøgt, beskrevet,
snust og smagt sig igennem de italienske regioners dejlige oste.
Italien har over 400 forskellige typer oste, og udover en beskrivelse af de 30
dop-oste beretter Rie også om andre kendte og ukendte italienske oste -
krydret med anekdoter og selvfølgelig ogsa med opskrifter, hvor osten er
med til at gøre retten til en ægte kulinarisk oplevelse.
Masser af nyttige tips og oplysninger
Udover en gennemgang
af ostens plads i historien - også i Danmark - giver Rie Boberg fra sig
om sin viden og oplevelser med oste i Italien. Der er anvisninger til,
hvordan man bedst smager på oste, og ikke mindst, hvor man kan finde de
forskellige oste. Et kursus i, hvordan man smager på oste, og ikke
mindst tips til korrekt opbevaring mangler deer heller ikke. Og derudover
er der masser af rejsetips og nyttige adresser i bogen.
-syl
|