Liset
Nyland og Rie Boberg har haft en superhøst i 2008
- sådan køber
du deres dansk/italienske olier >>
Rie
Boberg: "Mit Toscana"
En
øjenåbner!
italy.dk´s anmeldelse af Erling Weise >>
Læs
flere anmeldelser af "Mit
Toscana" >>
Rie Boberg
har tidligere skrevet om
"Italienske Oste"
>> og om "Olivenolie" >>.
December
2007:
Rie Bobergs bog "Mit Toscana"
er af www.cookbookfair.com
udvalgt som bedste danske bog i katagorien " "Best Italian Cuisine Book"
Rie
Boberg fik
"Dansk-Italiensk Erhvervsforenings journalistpris 2006".
Overrækkelsen
skete den 12.12. 2006 i København.
Tidligere
har blandt andre Thomas Harder og Maria Giacobbe modtaget prisen.
T.v. den italienske ambassadør Roberto di Leo og t.ht. formanden for Dansk-Italiensk
Erhvervsforening Rolf Meurs-Gerken.
Rie´s
bøger
Anmeldelse
af bogen "Olivenolie" af Rie >> 





Rie Bobergs bog om italienske
oste >>

Varene
smages på markedet
Ciao
fra Italia
Italienerne har altid vist det, hele deres køkken bygger
på det, nemlig få ingredisenser, af optimal kvalietet:
Det,
der så populært i dag hedder gode råvarer.
Råvarer
er ikke kun rå varer, det er også tørrede tomater, marinerede
oliven, vildsvinepølse, 2-3 år gammel fåreost, olivenolie,
krydderier osv.
Jeg nævner kun disse ting fordi min lille bys skytshelgen
lige er blevet fejret, og jeg har tilbragt weekenden i fuld fart mellem 300 boder.
Dèr sørgede jeg for, at husets beholdning af råvarer
er blevet suppleret op, alt imens jeg gaflede helstegt pattegris i mig, efterfulgt
af en "bombolone", en slags bolle kogt i olie og rullet i sukker.
Og når appetiten kommer tilbage har jeg et lager af karameliserede mandler.
Det vidunderlige ved at købe ind på sådan et marked er,
at man får lov til at smage på alting:
Ost, vin og pølse
sælges ikke på udseendet, men på smagen.
Buon appetito
a tutti!
Rie Boberg
Solaio
Italia