Stort kort over Abruzzo >>

Regionen er en af Italiens mindste med kun 1.3 mill. indbyggere og et areal på 10.794 kvadratkilometer - kun 3,6 % af landets samlede areal.

Hovedbyen L'Aquila har 64.000 indbyggere.

Abruzzo grænser mod nord til Marche, mod vest til Lazio og mod syd til den endnu mindre region Molise, og mod øst har Abruzzo 129 km kyst langs med Adriaterhavet.

Gennemsnits-indkomsten pr. indb var i 2003 (Eurostat ) 19.506 €
(I 1997 var tallet 15.733 €)

Abruzzo-regionen er domineret af bjergkæden Appeninerne, og over halvdelen af territoriet befinder sig over 500 meter over havet.

2008:
Besøg på verdens største underjordiske laboratorier:
I Gran Sasso-bjergene i Abruzzo forskes der i partikelfysik og "mørkt stof" >>
I Abruzzo findes stadig uberørt natur, og hyrder, der vogter fårene på nøjagtig samme måde som for flere hundrede år siden.

L'Aquila
Hovedbyen L'Aquila ligger højt - på skråningerne af bjergmassivet Gran Sasso, og bød indtil jordskælvet i 2009 på flotte kirker og pladser. Genopbygningen skrider kun langsomt frem, men dele af byens centrum kan i dag besøges.

Helgenen San Bernardo fra Siena er begravet i byen.
L'Aquila blev grundlagt i 1240 af den germanske kejser Federico II di Svevia >> , som samlede 99 landsbyer i området.

I slottet med navn efter de 99 byer "Fontanelle delle Novantanove Canelle" findes Abruzzo's National Museum, hvor der blandt andet er rester af forhistoriske elefanter, samt levn fra Romertiden.

Nord for L'Aquila findes et stort anfiteater i den antikke by Amiternum, som siges at være fødested for den berømte romerske historiker og politikker Sallustio.

Sulmona
Sulmona i L'Aquila provinsen er berømt som den latinske poet Ovidios fødeby. Han blev født i år 43 før Kristus, og skrev blandt andet kærligheds-eposet "Ars Amatoria" og det mytologiske værk "Metamorphoses".

Sulmona er også kendt for sine confetti - glasurovertrukne mandler, som er uundværlige ved italienske bryllupper, barnedåbe og "communioni" (konfirmationer).

Der er også et confetti-museum i Sulmona
(Sulmona Museo dell’arte e della Tecnologia Confettiera - åbent ma-lø 9-12, 15.30-18.30 - gratis adgang)


Bryllups- og sølvbryllupsconfetti
Confetti Pelino >>

Scanno
En utrolig velbevaret
velbevaret middelalderby, der i dag har 2.400 indbyggere, hvor man stadig kan se kvinderne brodere traditionelle broderier, hvis man kigger ind gennem de små vinduer i byens smalle gader og stræder.

Scanno ligger i skyggen af Appeninernes bjergtoppe på vejen mod naturparken Parco Nazionale d'Abruzzo.

Copyright © 2002-2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano