Verona - Politik

December 2010
Bookmark and Share

Verona: Når fodgængerovergangen bliver
holdeplads for politiske slagsmål

Linda på Pai er ligeglad med farven, men vil gerne have en hvilken som helst farve for at beskytte tjenerne, der skal over Garda-vejen mellem Hotel Pai og terassen >>.
Indtil videre har hun sat hjemmelavede skilte op - og også fået dem trykt bagpå tjenernes skjorter. 


Artikel fra juli 2010

Der er i Verona-provinsen stadig enighed om, at zebrastriber er hvide også på fodgængerovergange. Men så hører enigheden også op.


I de senere år har man i Veneto og i Trentino Alto Adige givet de hvide zebrastriber på fodgængerovergangene rød baggrund for at skabe mere opmærksomhed hos bilisterne.Men nu er "rød" jo også en politiske farve, og netop Nordøst-Italien er partiet Lega Nords højborg - og "leghisterne" ser åbenbart mørkerødt, når de ser rødt på gaden under de hvide striber.


Verona-avisen "L´Arena" den 21.7.2010

Derfor - og måske med Lega Nords traditionelle sans for provokationer - besluttede Lega Nord borgmesteren Michele Garzon i landsbyen Veronella, at "rød er for agressiv en farve" og at man i øvrigt lige så nemt kan se den nye grønne farve, som i øvrigt lige nøjagtigt er den grønne Lega Nord partifarve.

Denne provokation fik ikke lov til at stå alene ret længe.Borgmester Miozzi i Isola della Scala også i Verona-provinsen har svaret lynhurtigt igen - og den lille by har nu fodgængerovergange i det italienske flags farver.

- Jeg har gjort det for at afdramatisere Garzons initiativ og ikke for at skabe politisk polemik, siger borgmesteren, der i øvrigt er valgt af centrum-højrefløjen.

I Sassoulo i Modena-provinsen har man derimod valgt blå som "bundfarve" på fodgængerovergange med den begrundelse, at blå lyser mere op i mørke end rød.
Indtil videre har ingen i Sassoulo af den grund beskyldt byråd og borgmester for at reklmare med Berlusconi partifarve - men det kommer nok...

-syl

Retur til
Politik <<


Retur til
Verona <<

op /\


Copyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>