Valg 13.-14.4.2008

28. marts 2008


Valgplakater 2008

"Italien for italienere"

"La Destra" er et højrefløjsparti, der i 2007 brød ud af National Alliancen >>.

"La Destra" står i meningsmålinger til at få 1,5% af stemmerne."La Fiamma" - Flammen - er et fascistisk symbol."La Sinistra l´Arcobaleno" - Regnbue Venstre - er en koalition på den yderste venstrefløj, der spås at få 7% af stemmerne.

 

Løsrivelsespartiet "Lega Nord" har med deres indianer-plakat skabt en ophidset debat, der har fået amerikanske indianere til at føle sig misbrugt i den italienske valgkampagne.

Teksten siger:
"De har oplevet immigrationen - nu bor de i reservater"Til højre den klassiske "Lega Nord" plakat med krigeren Alberto di Giussano, der i 1176 ledte slaget ved Legnano, hvor de Lombardiske Ligaer besejrede den germanske kejser Federico Barbarossa - Frederik Rødskæg.

Meningsmålingerne giver Lega Nord 5% af stemmerne ved det kommende valg. Dermed har partiet endnu en gang udsigt til at blive tungen på vægtskålen i en Berlusconi-ledet regering.Berlusconis "Popolo della Libertá" (PdL) - Frihedens folk " har sat modstanderne på plakaten.

"De præsenterer sig som nye, men der er som altid tale om de samme".


Øverst til højre er det premierminister kandidaten Walter Veltroni sammen med Massimo d´Alema og Pietro Fassino: alle tre begyndte de deres politiske karrierer i det historiske Italienske Kommunistparti.Rita Borsellino er søster til den myrdede anti-mafia dommer Paolo Borsellino >>
Hun stiller op til senatet i Lombardiet for "Regnbue Venstre".

"Imod alle mafierne - også dem i Norditalien"


-syl

Retur til
Valg 2008 <<


Socialisterne bruger
Jesus i TV-spot

Socialistpartiet sender de seneste to uger inden valget en tv-reklame på banen, hvor budskabet er, at "Jesus var den første socialist".

Partileder Enrico Boselli forsvarer valget af Jesus i reklamen, der bruger scener fra filmen "Jesus Christ Superstar" og "Mattheus Evangeliet".

Allerede i 1948 blev Vorherre brugt på valgplakater.

Dengang for Kristdemokraterne i DC.

Sloganet var:

"Stalin kan ikke se dig i stemmeboksen, men det kan Gud"

Copyright © 2008-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>