Politik - Berlusconi

December 2010
Bookmark and Share

Overlever Berlusconi hele valgperioden indtil 2013?
5 politiske kommentatorer siger ja

Oggi er et de størst italienske familie-ugeblade.
Bladet havde i foråret 2010 et oplag på 714.254 eksemplarer.
Oggi tilhører RCS-Media, der også udgiver Italiens største dagblad "Il Corriere della sera"


Artikel fra juli 2010

Fem politiske kommentatorer gav sidst i juli 2010 deres bud på Berlusconis og regeringens holdbarhed i ugebladet "Oggi" >>.

Konklusionen for alle var, at Berlusconis klarer selv de alvorlige problemer internt i partiet "Popolo delle Libertá" (Pdl - Frihedens Folk), også på grund af en splittet og passiv opposition.
Gianfranco Fini er Berlusconis største problem

Maurizio Belpietro fra det meget højreorienterede dagblad "Libero" >> mener, at Berlusconis eneste store problem er Gianfranco Fini, hvis parti National Alliancen sidste år slog sig sammen med Pdl. Et samliv, der har knirket fra begyndelsen og siden har udviklet sig til en veritabel hanekamp mellem de to grundlæggere af Pdl >>.

I følge Belpietro er Fini ikke uventet skurken, der med alle midler ønsker en "dødelig" konflikt med Berlusconi - en konflikt, der kun kan ende med én vinder.

Enten giver Berlusconi efter for Finis krav om mere indflydelse - og ikke mindst også en mindre "Berlusconi-fikseret" politik - eller også skal Berlusconi simpelthen skille sig af med Fini, lyder rådet fra Belpietro.

Ubeslutsom opposition

Piero Ignazi leder tidsskriftet "Il Molino" >>
og skriver kommentarer i det meget Berlusconi-fjendtlige magasin "Espresso" >>.

Ignazi mener at den største fejl er at erklære Berlusconi for politisk død - mandens resourser er utallige, gør han opmærksom på.

Ignazi understreger, at både Fini inde i partiet og regeringspartneren Lega Nord ånder Berlusconi tungt i nakken med deres krav, men slutter ironisk sin kommentar med, at "til alt held er der en opposition", der tillader Berlusconi at ånde frit...

Chefredaktrør Antonio Padellaro fra centrum-venstre dagbladet "Il Fatto Qoutidiano" >> griber også i egen barm, og angiver en oppostion, der er "ubeslutsom om alt" som en væsentlig årsag til at Berlusconi kan overleve konflikterne i regeringen, der i dette forår også har måtte se en minister gå af på grund af korruptionsanklager >>.

Ingen lyst til valg


Chefredaktør Vittorio Feltri fra den stærkt højreorienterede avis "Il Giornale" >> tror heller ikke på at konflikterne fører til et valg.
- Et valg nu er heller ikke noget, som oppositionen ønsker, er hans argument.

Den politiske kommentator Stefano Folli fra Industrirådets dagblad "Il Sole 24 Ore" >> erkender også, at regeringen har problemer. Han skønner dog ligesom de andre fire kommentorer og redaktører, at så længe regeringspartiet Lega Nord ikke kan se andre alternativer end Berlusconi, så holder regeringen skansen.

-syl

Retur til
Politik <<


Hanekampen mellem
Berlusconi og Fini <<


Italienske
mediers oplagstal >>

Copyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>