13. januar 2011
Bookmark and Share
Forfatningsdomstolen stemmer om Berlusconis ret
til at blive væk fra retssager, han står anklaget i!

...13. og 14.1. stemmer arbejderne på Mirafiori om Fiats italienske fremtid >>

Vand og A-kraft

Forfatningsdommere tog på møder først på ugen stilling til fire forslag om folkeafstemninger.
To forslag blev godkendt, og italienerne kan nu se frem til en afstemning, der skal afskaffe loven om privatisering af vandværker, og en afstemning, der igen skal lukke for enhver diskussion om at konstruere atomkraftværker i Italien.

14.1.:
Forfatningsdomstolen dumper del af loven om "lovligt fravær" >>


Torsdag morgen (13.1.2011, red.) samledes de 15 dommere i den italienske forfatningsret for at tage stilling om Berlusconi fortsat skal have ret til at blokere retssager og til at udskyde retsmøderne i de tre retssager, hvor han i øjeblikket er anklaget.
(Retssagerne om Mills, om Mediaset og Mediatrade).

Loven om "lovligt fravær", der også sikrer regeringslederen automatisk udsættelse af igangværende retssager, var regeringens lynhurtige svar, da forfatningsdomstolen tidligere erkendte en lov om retslig immunitet for Berlusconi ugyldig.Lederen af partiet "Italia dei Valori" Antonio di Pietro vil også have spørgsmålet om "lovligt fravær" til folkeafstemning, og forfatningsretten besluttede i går, at spørgsmålet om "legittimo impedimente" er egnet til folkeafstemning.
Om spørgsmålet ender med en folkeafstemning afhænger dog af Forfatningsdomstolen afgørelse i dag.

Berlusconi selv udtalte om afgørelsen i går, at "jeg har aldrig bedt om en lov for ikke at møde i retten. Det var et initiativ fra de parlamentariske grupper, og jeg er totalt ligeglad med om retssager som jeg anser for at være latterlige og ikke-eksisterende bliver udskudt..."

I følge politiske kommentatorer bliver det en meget snæver afgørelse, og ingen tør endnu spå om afgørelsen går for eller imod Berlusconis særret til ikke at præsentere sig på grund af hans politiske arbejde som regeringsleder.

-syl

Retur til
Politik <<

Retur til
Berlusconi <<Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>