Politik

Juni 2009
Bookmark and Share

"Shooting Silvio" - fantapolitisk film skaber ballade,
og debat om Berluscas massive tilstedeværelse i medierneFor nylig snuppede SKY et par af Berlusconis mest populære studieværter.
Den ene var Italiens stadig levende svar på Otto Leisner. Han hedder Mike Buongiorno og er trods en alder på 84 er han stadig en seer-magnet.

Artikel fra april 2009

Filmen "Shooting Silvio", der handler om rig ung mand, der ser Silvio Berlusconi som verdens ondeste mand, og derfor planlægger at myrde ham, fik hverken gode anmeldelser eller mange i biografen, da den havde premiere i 2007.


To år efter viste satellit-kanalen SKY filmen. Det skete påskemandag - og så kan det nok være, filmen blev omtalt.

Berlusconis partifæller var lynhurtigt ude efter at filmen var blevet vist på SKY. De kaldte visningen af filmen for dårlig smag, og en dårlig skjult opfordring til ligefrem at likvidere Silvio Berlusconi.

Højrefløjen bebrejder også SKY for at vise filmen netop nu, hvor Italien er i en økonomisk krise og lider under jordskælvet i Abruzzo >>.
Berlusconi selv har derimod ikke udtalt sig - hverken da filmen havde premiere eller i kølvandet på visningen på SKY.SKY aflyste ret hurtigt to planlagte genudsendelser. Angiveligt på grund af dårlige seertal.

SKY siger, det er normal praksis at de ikke genudsender en film, hvis seertallene har været lave efter den første visning.

Men normalt viser SKY ofte film rigtigt mange gange, og beslutningen kom åbenbart også bag på kanalens ansatte, der ikke nåede at rette på SKY programoversigter.

SKY og Mediaset kæmper om
det italienske satellit-marked


SKY er den vigtigste konkurrent til Berlusconis tv-kanaler og ejes af mediefyrsten Rupert Murdoch.

Murdoch fra Sky og Berlusconi med Mediaset-imperiet har haft flere skærmydsler og skænderier om det italienske tv-marked gennem årene.
Men i dag kan man nærmest sige, at SKY og Mediaset har delt det private italienske tv-marked mellem sig.

Måske har SKY handlet som de har gjort, fordi det åbenbart er en god ide at holde sig forholdsvist gode venner med den eneste reelle konkurrent på markedet…

Instruktøren af filmen Berardo Carboni vil ikke tale om censur af hans debutfilm.
Men han udtaler dog, at han er rystet, fordi SKY har valgt at aflyse:
- Det er et tegn på at Berlusconis indflydelse og magt vejer meget tungt…siger han.

Oppositionen derimod er ikke bange for at tale både om censur og om Berlusconis mediemonopol.
Vincenzo Vita fra oppositionspartiet Partito Democratico finder det foruroligende, at højrepolitikernes pres åbenbart har virket også hos SKY.
- Vi er langt ude over det latterlige - vi er nu nået frem til censur af filmindustrien.

Lederen af kommunistpartiet Rifondazione Comunista går et skridt videre:
- Aflysningen er endnu en bekræftelse af hvilket niveau af magt som regeringslederen har på hele medie-universet.

Episoden har forstærket den debat, der foregår om politikernes og partiernes synlighed i medierne.

Synligheden undersøger forskellige organisationer løbende, og en optælling fra marts måned i år viser, at Berlusconi og regeringen havde 90% af den sendetid som Berlusconis kanaler gav politikere.

Undersøgelsen viste også at de statslige RAI-kanaler måske mere overraskende også i marts gav 80% af politiker-tiden til Berlusoni eller repræsentanter fra regeringspartierne.


Berlusconis tilstedeværelse i TV HAR været usædvanlig massiv den seneste tid - både i forbindelse med grundlæggelsen af det nye PDL-parti, med G20-mødet, Nato-topmøde og ikke mindst siden jordskælvet for 15 dage siden i Abruzzo.

-syl


Copyright © 2000 - 2009. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>