9. november 2011

Bookmark and Share
Går han, bliver han, eller satser han på
at blive Italiens næste præsident?5 mulige scenarier
efter afstemningen i dag.
(Fra avisen Corriere della Sera >> mandag 7.11.2011)

5% Berlusconi fortsætter
Corriere della Sera ser kun ganske få muligheder for at Berlusconis regering fortsætter i sin nuværende form

30% Teknisk regering
Tidligere EU-kommisær Mario Monti nævnes som mulig leder. Regeringen skal overholde aftalerne med EU, vedtage en ny valglov og i princippet sidde indtil Parlamentsvalget i 2013.
(Den nuværende valglov giver en flertalspræmie til den vindende koalition >>)

25% Udvidelse af regeringen
Ny regering dannes i samarbejde med midterpartiet UDC. Regeringen ledes af Letta eller Schifani.
Dette forslag støttes tilsyneladende af den leder af partiet, Berlusconi for nylig har indsat - tidligere justitsminister Angelino Alfano, mens store dele af regeringspartiet Lega Nord afviser et formelt samarbejde med UDC.

15% Samlingsregering
En bred overgangsregering bestående af Berlusconis PDL, udbryderne fra hans parti Futuro e Libertá, UDC, Lega Nord og den tidligere undersøgelsesdommer Antonio Di Pietros IDV.

25% Valg
- En holder min regering, eller også udskriver vi valg, lyder det fra Berlusconi.


Berlusconi = krise
Den tyske udgave af Financial Times skriver tirsdag den 8.11., at "Berlusconi er personificeringen af krisen".

"Italien er en af Europas vigtigste økonomier, og har brug for en leder, der er i stand til at agere og som er troværdig.
Berlusconi derimod er blevet en stadig større belastning for landet.
Ikke fordi investorerne siger det, men fordi både hans egne ministre og hans deputerede i mellemtiden er holdt op med at tro på ham og vender ham ryggen.
På den måde kan regeringen ikke beslutte nogen reformer."


Berlusconi:
- Vi skal til valg, jeg stiller ikke op igen.


Sådan lød det, da Berlusconi tirsdag aften efter den katastrofale afstemning i parlamentet >> havde været til krisemøde med den italienske præsident Giorgio Napolitano.

Berlusconi er dog ike manden, der giver op, og hele onsdag fyldtes medierne med en strøm af citater fra den pressede regeringsleder, der stort set alle afslørede, at Berlusconi langt fra ser sig selv som pensionist, når og hvis han får gennemført de krisepakker, EU og verdensfinansen presser på for at få iværksat.

Officielt - og overfor præsidenten - har Berlusconi altså sagt/lovet/udtalt/forudset, at han træder tilbage som regeringsleder, når krisepakkerne er vedtaget.

I næsten samme åndedrag understreger Berlusconi dog, at den italienske præsident naturligvis til den tid ikke har andet valg end enten at udskrive valg eller at udnævne selvsamme regering, da denne regering - Berlusconis! - stadig er den, som fik vælgernes mandat i foråret 2008 >>.Også onsdag luftede Berlusconi igen tanken om at danne en ny regering, udvidet med midterpartiet UDC.

Det skete uden at tage hensyn til at hans regeringspartner - partiet Lega Nord - både katogorisk afviser at være i regering med UDC, men også siden mandag utallige gange har bedt Berlusconi "træde til side" og give plads til kronprinsen Angelino Alfano, den tidligere justitsminister, der siden i sommer har været udnævnt som formel leder af Berlusconis PDL-parti.

Er valgkampen skudt i gang?

At Berlusconi ikke planlægger at være pensionist afsløres også af forlydende om, at hans parti allerede har været ude for at bestille plads til valgplakater og annoncer.
Det er i meget god tid, hvis et valg først kan blive i slutningen af januar eller i begyndelsen af februar, sådan som Berlusconi dagen igennem ellers har forudset.

Berlusconi har såmænd også haft tid til at fundere over partiets nye navn. Hans marketings-folk meddelt nemlig for nogle uger siden, at Popolo della Libetá - Friheden Folk - aldrig har bidt sig alvorligt fast i vælgernes bevidsthed.
Berlusonis egne forslag er nu Viva Italia - Leve Italien - og Italia Sempre - Altid Italien.

De senest rygter taler også om, at Berlusconis aldrig glemte drøm om at krone sin politiske karriere på 7-års posten som landets præsident også er fremme lige nu.

Ønsker mere magt til statsoverhovedet

Giorgio Napolitano er valgt i 2006 og har således mandat til 2013.

Noget tyder dermed på, at Berlusconi er overbevist om, at han også denne gang kan redde stormen af, fortsætte som regeringsleder og som 76-årige i 2013 sætte sig tungt i stolen som Italiens præsident indtil 2020.

Måske håber Berlusconi ligefrem på at få ekstra tid nok de næste halvandet år til at gennemføre de længe ønskede lovændringer, der skal give Italiens statsoverhovede meget mere magt end den "dronninge-funktion" Napolitano og han forgængere har indtaget.

I mellemtiden venter EU og finansverdenen forgæves på de svar, der udløste krisen:
Kan og vil Italien gennemføre de besparelser og strukturændringer, der SKAL ti for at forhindre landets situation i at ende i en statsbankerot?


FRA CHARLOTTES FACEBOOK-NOTER - 7.10.2011:

"FREMAD FISSE"
- Belusconis nye forslag til partinavn....

Det er altså ikke for at være vulgær - men rent faktisk for at beskrive, hvad der foregik torsdag i det italienske parlament:

Berlusconi underholdte sine lakajer - scusi, kolleger i parlamentet - med en historie om, at partiets markedsføringsafdeling havde noteret, at navnet Frihedens Folk - Popolo della Libertá - havde mistet tiltrækningskraft hos vælgerne.

Vælgerrne kan i følge PR-maskinen ikke engang kan finde ud af, om det hedder la PDL eller il PDL - de har altså problemer med én og ét...
Det hedder IL partito...

Så var det, at Berlusconi højlydt foreslog, at partiet kunne skifte navn til "FORZA GNOCCA" - direkte oversat "FREMAD FISSE"!

Eller som CNN skriver:
"Go Puasay".
Die Welt: "Vorwaerts Muschi"
Le Soir i Belgien - "ALLEZ MINETTE"...

Det fik oppostionspolitikeren Lucia Codurelli (PD) til at råbe:
SKAM JER!

Som svar råbte en politiker fra Lega Nord til Lucia:
- Du trænger bare til at blive kneppet!

Ligeledes torsdag nedsatte de italienationale kreditvurderings bureuaer igen den italienske troværdighed.

De største italienske banker fik skåret ind til benet i kreditvurderingerne, mens vulgariteten endnu engang blev prioriteret højere end landets alvorlige økonomiske problemer i det italienske parlament...

Buongiorno Italia :-/

-syl

Retur til
Politik <<

Retur til
Berlusconi <<


Relaterede artikler:

36 mill. italienere stemte
ikke på Berlusconi i 2008 >>


Den nuværende valglov
giver vinderne en
ekstra præmie og
flertal i begge kamre >>
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meningsmåling 24.10.2011


Meningsmålinger 7.9.2011 & 22.7.2011Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>