Politik

13.12.2009

Bookmark and Share
13.12.2009: Berlusconi overfaldet i Milano af psykisk syg mand >>

15.12.2009: Berlusconi fortsat indlagt
Napolitano advarer mod tilbagevenden til politisk vold


- Nu skal han ikke spille offer, udtalte oppositionspartiet PD´s Rosy Bindi.
(Berlusconi kaldte for en tid siden Rosy Bindi "mere klog end køn" >> )

Sammen med den tidligere antikorruptions-dommer og nuværende partileder (IDV - Værdiernes Italien) Antonio Di Pietro er hun blevet kritiseret for ikke blot at have fordømt overfaldet i tilstrækkelige tydelige vendinger.

Som Bindil vil Di Pietro ikke trække sin udtalelese tilbage.

Di Pietro udtalte søndag:

- Jeg deler protesterne fra de borgere, der hver dag ser en regeringsleder, der bloker Parlamentet for at lave love til egen og kun egen fordel, mens millioner af borgere mister deres arbejde, og har svært ved at nå frem til månedens slutning.

Silvio Berlusconi skal blive på hospitalet mindst 24-36 timer endnu, lød det mandag den 14.12. fra hans personlige læge Alberto Zangrillo. (15.12. Det forlyder, at Berlusconi udskrives onsdag)

Berlusconi mistede en halv liter blod efter overfaldet.
Hans blodprocent er for lav, og han kan endnu ikke indtage fast føde, fordi han fik to tænder i overmunden slået ud.
Derudover har han en flækket læbe med seks sting, brækket næse og tilsyneladende også en alvorlig hjernerystelse.
Lægerne kræver mindst 10 dages afslapning, så det er yderst tvivlsomt, at Berlusconi deltager i det københavnske klimatopmøde.

Massimo Tartaglia, den psykisk syge mand, der sent søndag eftermiddag den 13. december, kastede en souvenir-kopi i hovedet af den italienske regeringsleder, har med hjælp af sine forsvarer sendt et brev med en undskyldning til Silvio Berlusconi.
Berlusconis talsmand oplyste mandag aften, at brevet endnu ikke var ankommet.Tartaglia har erkendt overfaldet. Han beklager og undskylder det skete, og kalder i brevet sin handlig for "overfladisk, kujonagtig og ubesindig"

Berlusconis talsmand udtalte mandag aften i et tv-debatprogram, at Berlusconi spørger sig selv om, hvorfor Tartaglia har overfaldet ham.

Var politiet advaret om overfaldsmanden?

Politiet undersøger i øvrigt lige nu forklaringer fra to brødre, der rent faktisk havde gjort politi og sikkerhedsfolken i Milano opmærksomme på Tartaglia som en mistænkelig person, der råbte trusler og fornærmelser mod Berlusconi under mødet i centrum af Milano.

Ingenrigsminister forsvarer sikkerhedsfolk

Den italienske indenrigsminister Maroni afviser, at sikkerheden omrking Berlusconi har svigtet.
Der var omrking 20 sikkerhedsfolk og personlige bodyguards,samt omkring 100 betjente tilstede, da overfaldet skete, og folk skulle gennem to ringe af sikkerhedsfolk inden de kunne hilse på Berlusconi.

Den italienske præsident Girogio Napolitano >> advarede mandag i tv mod det betændte, hadefulde og personfikserede niveau, som italiensk politik den seneste tid har været præget af.

Napolitano advarede, lige som mange avisers ledere også gjorde mandag, mod en tilbagevenden til den ikke for fjerne fortid, hvor politisk vold og terror var en del af italiensk politik. (Terroren i Italien 1 >> - Terroren i Italien 2 >>)

Napolitano mindede i går også om, at det ikker er første gang, han beder om, at tonen i italiensk politik bliver mere civiliseret.


Planlagt overfald eller pludselig raptus

Massimo Tartaglia fremstilles i dag tirsdag i retten i Milano.
Den italienske justitsminister ønsker, han anklages for at have planlagt overfaldet, mens forsvarerne taler om en pludselig raptus.

Tartaglia havde i sin taske en plexiglas-syl på tyve centimeter, et 30 cm lang krusifiks, og en pyntegenstand i kvarts samt en overfaldsspray med chili. Han risikerer op til fem års fængsel for overfaldet.

Overvejer at lukke Facebook-støttegrupper

Få minutter efter overfaldet søndag på Berlusconi blev de første af utallige "fan- og støttegrupper" for Massimo Tartaglia oprettet på det sociale netværk facebook. Den største gruppe fik på mindre end 24 timer over 50.000 medlemmer.
Som modspil er der oprettet støttegrupper for Silvio Berlusconi. Den største af disse nåede på mindre end 24 timer op på over 380.000 medlemmer.

Indenrigsminister Maroni overvejer at bede om at få fjernet nogle af det mest truende grupper på Facebook.

To grupper, der opfordrer til mere vold mod Berlusconi er nu under efterforskning, og italiensk polit registrerer navnen på medlemmerne. Grupperne hedder "10, 100, 1.000 Massimo Tartaglia" og "Død over Berlusconi".

Besøg af familie, præst og politiske
tilhængere og modstandere..


Inden lægerne mandag sagde stop nåede Berlusconi blandt mange andre at få besøg af alle sine fem børn, sin personlige præst og politisk kolleger som Gianfranco Fini >>. Fini, der er en af topfigurerne i regeringspartiet PDL har den seneste tid haft mange verbale og holdningsmæssige sammenstød med Berlusconi, men aflagde et efter sigende hjerteligt besøg hos partilederen.

Også lederen af koalitionspartiet Lega Nord - Umberto Bossi - var på besøg.
Han spurgte Berlusconi, om han havde deltaget i en boksekamp.
Også Pierluigi Bersani >>, der er leder oppositionspartiet Parti Democratico var på besøg.

Berlusconis snart eks-hustru Veronica Lario >> nøjedes derimod med telefonisk at tale med lægerne på hospitalet i Milano, hvor Berlusconi altså stadig tirsdag aften er indlagt til observation.

-syl

Retur ti
l Berlusconi <<


Retur til
Politik <<


Overfaldet i 2004
Berlusconi blev den 31.12.2004 overfaldet med et kamerastativ på Piazza Navona i Rom,
men tilgav siden overfaldsmanden Roberto >>


Stadig massiv støtte
til Berlusconi


En meningsmåling foretaget i november viste, at regeringen stadig sidder solidt på stemmerne:

Centrum-Højre

Popolo della Libertà (Berlusconi) 38,0%
Lega Nord 10,0%
MPA (Lega Sicilien) 1,1%
La Destra (Højre) 1,7%

Centrum
Unione di Centro (Kristeligt midterparti) 7,0%

Centrum-Venstre
Partito Democratico (Oppositionen) 28,0% Italia dei Valori (tidl. undersøgelsesdommer Di Pietro) 7,0%
Lista Pannella Bonino 2,0%
Sinistra e Libertà 1,2% Rifondazione Comunista - Comunisti Italiani 2,0%
Movimento nazionale Grillo 1,5%
Altri 0,5%

op /\
Copyright © 2000-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano