Politik - Berlusconi

16. marts 2010
Bookmark and Share
Berlusconi - hvad nu, hvis manden har ret,
og en del af retssystemet rent faktisk
har som mål at få ham afsat...?
Det er næsten for nemt at være negativ overfor Sig. B,
men selv de paranoide er jo rent faktisk indimellem forfulgte...
Mød "Berlusklonerne" - fra vugge til grav med Sig. B >>

Italiens mest
ustraffede mand?


Berlusconis problemer med det efter hans mening politiserede italienske retssystem eksploderede for alvor under hans første regering i 1994.


Under et FN-topmøde i Napoli om organiseret kriminalitet modtager Berlusconi den 22. november 1994 under stor pressebevågenhed meddelelse om, at han og hans nærmeste medarbejder er under efterforskning for korruption.
Hændelsen får Lega Nord til at trække sin støtte til regeringen tilbage, og Berlusconi træder den 22. december 1994 tilbage.

Berlusconi har været involveret i over 20 retssager siden 1990, uden at have modtaget en endelig dom i én eneste.

Kommentar af syl-

UNDERLØDIGE TALKSHOWS
for dem, der mener journalistik i det mindste bør prøve at være objektiv, og i det mindste bør give samme plads og betingelser til begge parter i en sag...

Politiske tv-talkshows er rent faktisk taget af programmet i perioden op til valget.
Med samme begrundelse som forbyder meningsmålinger de seneste uger - for ikke at påvirke udfaldet af valget.

Programmerne
"Annozero", "Ballarò", "Parla con me" og "Porta a Porta"
er erstattet af valgprogrammer, hvor partierne uden modspørgsmål kan præsentere sig.

Programmerne kalder sig alle objektive politiske og aktuelle talkshows, og er med undtagelse af "Porta a Porta" en torn i øjet på Berlusconis tilhængere.

...men de ér alle ekstremt farvede!
Alle programmer ville helt sikkert skabe skænderier også i Danmark eller andre lande, hvor dialog og objektivitet i det mindste i teorien tilstræbes indenfor det journalistiske fag.


En upartisk studivært -
her Michele Santoro...

Michele Santoro er vært for "Annozero" og hans kropssprog og ansigstudtryk kan slet ikke lade være med at vise decideret barnlig fryd, når udvalgte interviewpersoner sviner Berlusconi til.


Endnu en upartisk studievært
- her Bruno Vespa...

Modsat har Bruna Vespa fra "Porta a Porta" et kropssprog, hvor han må anstrenge sig for ikke at bukke og gå helt på knæ, når Sig. B beærer hans studie med sin tilstedeværelse eller blot er igennem pr. telefon.

Der er ingen tvivl om at Berlusconi føler sig uretfærdigt forfulgt af det italienske retssystem.
Der er heller ingen tvivl om, at manden udviser stadig tydeligere symptomer på galoperende storhedsvanvid, hvad et nyligt indkøb af en af Napoleons senge måske bekræfter.
Til gengæld er der helt objektivt også mange tegn på, at netop en del af det i forvejen meget politiserede italienske retssystem - repræsenteret primært af undersøgelsesdommere - gør en yderst aktiv indsats for at få Berlusconi i fælden, og i yderste konsekvens at få ham afsat.

Er nyhedsdækningen i udenlandske medier farvet?

Ritzau/Reuter (citeret fra berlingske Tidende 16.3.2010):

"Hans parti Forza Italia har i forvejen modvind i meningsmålingerne."
(PS: Partiet hedder PDL - Popolo della Libertá - Frihedens Folk)

Til højre kan du se en meningsmåling fra 2. marts 2010.

Meningsmålinger er forbudt at offentliggøre de seneste tre uger op til et valg.

Meningsmålingen fra 2. marts 2010 giver Berlusconis koalition over 50% af stemmerne og viser også, at 58% af italienerne har tillid til Berlusconi.

Sådan en "modvind" vil andre politikere sikkert sukke efter..

 

Seneste Berlusconi-sag er ikke uventet, for de der tror på konspirationsteorien, endnu engang eksploderet tæt på en italiensk valgrund - nemlig regionalvalget den 28. og 29. marts i 13 af de 20 italienske regioner.

Berlusconi er nu under efterforskning for at have forsøgt at få blokeret de politiske tv-talkshows, der rent faktisk er blevet taget af det statslige RAIs kanaler i ugerne op til valget.

Det skulle han angiveligt have gjort i telefonsamtaler med et medlem af kommunikationsrådet AGCOM, og overfor nyhedschef Minzolini (i 13 aflyttede samtaler) fra RAI 1s tv-avis.

Anklagen er magtmisbrug, og beviserne er i følge anklagemyndigheden i byen Trani i Puglien telefonaflytninger, hvis indhold som sædvanligt - mere end fristes man til at sige - straks er sivet ud fra retsbygningen og nu dagligt kan nærlæses i italienske aviser.

Paradoksalt nok så fortsætter Berlusconis egne kanaler (Rete 4, Canale 5 og Italia 1) sam Murdochs SKY med at sende politiske debatprogrammer i perioden op til regionalvalget.

Strammere lov om telefonaflytning på vej

Telefonaflytninger bruges i utroligt høj grad af de italienske politi- og retsmyndigheder i deres efterforskning af formodede forbrydelser.

Det er naturligvis forbudt for myndighederne at offentliggøre udskrifterne af aflytningerne, hvad der så alligevel ALTID sker.


Mens andre lande har meget skrappere regler for overhovedet at iværksætte telefonaflytninger, og en del lande som for eksempel England slet ikke anerkender aflytninger som bevismateriale, men blot som indicier der kan understøtte konkrete beviser, så "sørger" nidkære undersøgelsesdommere og andet retspersonale i Italien til enhver tid for, at udskrifter af aflytninger er til pressens rådighed også inden, der overhovedet formelt er rejst anklage i en sag.

Den italienske regering arbejder lige nu på et lovforslag, der skal stramme reglerne for telefonaflytninger, så der skal tungere årsager til at opnå autorisation til at foretage aflytninger.

Justitsminister Alfano har nu sendt inspektører fra Justitsministeriet til Trani, hvor de skal undersøge både om der har været det tilstrækkelige retsgrundlag til at foretage telefonaflytning.

TV-chef anklaget for at lække
oplysninger om eget forhør


Inspektørerne skal også godtgøre, om nogle af de optagede samtaler er af så privat karakter, at de straks skal slettes, og så skal de forsøge at finde de "muldvarper", der endnu engang har lækket udskrifter til pressen.

Sådanne muldvarper er aldrig nogensinde blevet afsløret i det italienske retssystem indtil i dag.

Til gengæld er chefen for RAI 1s tv-avis nu også blevet anklaget for at have fortalt detaljer fra det forhør, han forleden var indkaldt til i retsbygningen i Trani.

Berluscini skandaliseret

- Jeg er skandaliseret, udtalte Berlusconi i et radiointerview i går, hvor han endnu engang skød med skarpt med den stand af undersøgelsesdommere, som andre fremtrædende regeringspolitikere ikke tøver med at omtale som "Talebanere".

- Der er tale om helt tydelige overtrædelser af loven (om aflytning, red.), sagde Berlusconi, der kalder sagen for et grotesk initiativ i en forgiftet politisk atmosfære.

Lørdag har Berlusconi indkaldt til valg-demonstration i Rom, som modtræk til oppositionens demonstration sidste weekend.

Til den demonstration var der i følge arrangørerne 200.000 deltagere, men i følge politiet blot 20-25.000.
Heller ikke her findes der noget objektivt italiensk svar...

Vi er alle aflyttede

"Aflytnings-paranoiaen" blandt specielt fremtrædende italienske regeringspolitikere har nået højder, hvor minister Renato Brunetta >> for eksempel fortæller om, hvordan han i dag tager sine forholdsregler:

- En ven ringede til mig og sagde "varerne er på vej". Så skyndte jeg mig at sige "varerne er altså mozzarellaost og yogurt fra Syditalien", så de der aflytter mig ikke troede, vi talte om narko, fortæller Brunetta.
(Varer = Roba = slang for narko, red.)

-syl

Retur til
Politik <<

Retur til
Berlusconi <<


Regionalvalg 2010 >>

Seneste meningsmåling

(Kilde:
Sondaggi Elettorali >>,
meningsmålinger er suspenderet de seneste 3 uger op til et valg)


2.3.2010:
REGERINGSPARTIERNE:
PDL 36,5%
Lega Nord 11,5%
MPA 1,5%
La Destra 1,9%

OPPOSITIONEN
PD 28,0%
IDV 6,7%
Lista Pannella Bonino 2,3%
UDC 6,7%
Sinistra e Libertà 2,1%
PRC+PDCI 1,4%
Alleanza per l'Italia 0,7%
Andre 0,7%

Samme opinionsmåling viste at 58% af de adsprugte har tillid til Berlusconi og 49% har tillid til regeringen.

Kun 28% udtrykker tillid til oppositionspartiet PDs leder
Pierluigi Bersani, mens 33% har tillid til oppositionen som helhed.Copyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>