Marts 2015

Bookmark and Share
10.3.2015:
Berlusconi frikendt for alle anklager
i sagen om "Ruby Hjerteknuser"


Berlusconi blev i 2014 dømt for skattesvindel af Højestretten i Rom.
Grundet hans alder afsonede han sin straf med socialt arbejde en halv dag om ugen på et plejehjem udenfor Milano.
Han asluttede afsoningen fredag den 6. marts 2015.

Den 78-årige Berlusconi må stadig ikke stille op til politiske valg som en del af straffen for skattesvindel, men han er stadig officielt leder af partiet Forza Italia.
Partiet stod i meningsmålingerne i februar-marts 2015 til mellem 11 og 13% af stemmerne. Det er langt fra de 38% partiet tidligere har opnået ved italienske parlamentsvalg.

Berlusconi blev ved midnat tirsdag den 10. marts 2015 frikendt af Højesteret i den sag, hvor han stod anklaget for embedsmisbrug og prostitution af mindreårig.

6. afdeling af Italiens Højesteret afsagde efter otte timers votering den endelig dom dom i den såkaldte Ruby-sag, hvor Silvio Berlusconi stod anklaget for at have begået embedsmisbrug via afpresning og for at have haft sex med en mindreårig prostitueret.Dømt skyldig i første retsinstans
Berlusconi blev den 24. Juni 2013 idømt 7 års fængels i første retsinstans i Milano, men blev i Appelretten den 18. juli 2014 frikendt for begge anklager.

Appelrettens begrundelser for at frikende Berlusconi var, at den embedsmand, Berlusconi skulle have afpresset ikke havde modtaget nogen konkret gevinst for at gøre Berlusconi den tjeneste at overlade den dengang 17-årige marrokanske prostituerede til en af Berlusconis veninder i stedet for som normal praksis ved arrestation af mindreårige at overlader det unge menneske til de sociale myndigheder.

Appelretten mente heller ikke, at Berlusconi var klar over, at “Ruby Hjerteknuser” kun var 17 år og dermed mindreårig.
(Til orientering er Berlusconi ikke anklaget for at have haft sex med en mindreårig, da den seksuelle lavalder i Italien er 14 år, men for at have haft betalings-sex med en mindreårig.)

Anklager: Berlusconi kendte Rubys alder
Den offentlige anklager i Højesteret, Scardaccione bedt i sin tale om at få Appelrettens frikendelse annuleret, så appelsagen skal gå om.

Et af hans argumenter for at bibeholde anklagen for sex med en mindreårig prostitueret er netop, at Berlusconi natten mellem den 27. og 28. maj 2010 ringede til politiet i Milano for at få Ruby udleveret til sin personlinge tandtekniker – en ivrig deltager i Bunga Bunga-festerne – for at undgå, at hun som normal praksis blev overladt til de sociale myndigheder.
Hvis Ruby havde været 18 og dermed myndig, skulle Berlusconi jo i princippet bare have bedt om at få hende løsladt.

Scardaccione nævnte også, at Berlusconi før Ruby-sagen havde vist stor interesse for den lige så unge pige Noemi Letizia og at hans eks-kone Veronica Lario >> offentligt havde udtalt at hendes mand havde sygelig lidenskab for purunge piger.

Anklager Scardaccione mener også, at telefonopkaldet fra Berlusconi var klokkeklart embedsmisbrug og afpresning, der lagde et stort pres på politmesteren Petro Ostuni.
- Hele verden grinte af os, da de hørte at Berlusconi havde omtalt Ruby som den egyptiske president Mubaraks slægtning. Det virkede som en film af Mel Brooks, sagde anklgeren i Højestreret.

Betaler Berlusconi for
Bunga-Bunga-pigernes tavshed?

Avisen Corriere delle Sera skrev den 15. februar i år om den nu 22-årige Ruby, hvis rigtige navn er Karima El Mahroug, at hun med jævne mellemrum af Berlusconis mellemmænd for leveret store kontante pengebeløb på 14.000-15.000 euro, der blandt andet tillader hende at holde en fødselsdag til 7.000 euro for sin søn, og af tage på en ferie til Maldiverne for over 60.000 euro.

Karima/Ruby og flere andre af de såkaldte ”Olgettine-piger”, der deltog i de berygtede Bunga-Bunga fester >> i Berlusconis villa nord for Milano, efterforskes nu af politiet, fordi deres høje levestandard ”ikke afspejles i deres selvangivelser”, som det diplomatisk udtrykkes.

syl

Om
Ruby-sagen <<


Retur til
Berlusconi <<

Politik >>

Signe var til middag hos Berlusconi >>op /\


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>