Politik - Gossip

1. juni 2009
Bookmark and Share

Berlusconis forhold til 18-årige
kan få politiske konsekvenser


Vil du snage mere i Berlusconi´ernesprivatliv?
Tak et kig på "valg-ugebladet" fra 2001 - En tynd italienske historie >>

MAGT OG MINDREVÆRD

Om ikke andet så må man indrømme at Silvio Berlusconi (Biografi >>) er en vaskeægte succes.


Sønnen af en bankfunktionær, der gav den som crooner på krydstogskibe for at tjene til jura-studierne (ja, han er jurist!), har i den grad nået toppen.

Han har været oppe og ringe på listen som Italiens rigeste mand, og som regeringsleder for fjerde gang på 15 år kan det ikke nægtes, at han er en af de mest magtfulde om ikke den mest magtfulde italiener i dag.

Men selv om han udtaler, at han er udvalgt af selveste Vorherre til at redde italien (Citater af Silvio om Silvio >>), så er selvtilliden åbenbart ikke for alvor fulgt med:

Berlusconi tyer til ansigtsløftninger, han smører tyk brun "pancake-makeup" der smitter af på de hvide skjorteflipper i hovedet, får til stadighed foretaget hårtransplantationer, og bruger en speciel hårlak, der får får totterne til at se fyldigere ud.

Små kasser til at stå på, specielle krav om fotovinkler og indlæg i skoene for at gøre ham få centimeter højere er også altid med i tasken hos Silvio personlige assistent og stylist.

Hvad har han i virkeligheden opnået udover let afgang til unge velformede kvinder?
Eller er det dybest set bare dét, der driver værket?


Beslaglagte foto

I weekenden fik en fotograf på Sardinien sit studie, sin privatebolig og sine slægtningens boliger undersøgt fra kælder til loft.

Politiet belaglagte hundredvis af foto, som fotografen havde taget under Berlusconis sommerferie i "Villa Certosa" på Sardinien.

Villaen myldrer med unge kvinder under disse ferie og en udenlandsk statminister i nøgen figur skulle også være blevet fotograferet.

I følge Berlusconis ungdomsven og højre hånd i forretningen, den mafiadømte Marcello dell´Utri, er Berlusconis sommerfester hyggelige sammenkomster hvor regeringslederens isbar og pizzeria er de vildeste udskejelser...

Berlusconis snart eks-hustru fastholder anklager om at han "står i forhold til mindreårige", og beskyldes nu selv for at have haft et årelangt forhold til sin bodyguard.

Hver dag har de seneste uger haft sine pikante afsløringer i den tilsyneladende uendelige sæbeopera omkring den italienske regeringsleders nu kuldsejlede ægsteskab med skuespilleren Veronica Lario (Links til de tidligere kapitler i sagaen i spalten til højre).

Senest udtalte højrepolitikeren Daniela Santanché - der tidligere har beskyldt Silvio Berlusconi for kun at "se kvinder horisontalt" - at Veronica Lario i flere år har haft et intimt forhold til sin og børnenes personlige bodyguard.
Bodyguarden selv nægter at udtale sig.

Ti ubesvarede spørgsmål

Dagbladet La Repubblica offentliggør hver dag en liste med ti spørgsmål til Berlusconi om karakteren af hans forhold til den nu 18-årige pige Noemi.

Det var regeringslederens deltagelse i den unge piges 18-års fødselsdag, der udløste hele den nuværende "Noemi-gate".

Berlusconi nægter at svare på La Repubblicas spørgsmål, men det har ikke styrket hans troværdighed, at han er kommet med flere og modstridende forklaringer på karakteren af venskabet med Noemi og hendes familie.

Først sagde han, Noemis far var afdøde politiker - og Berlusconis perleven Bettino Craxis >> - tidligere chauffør. Siden sagde han, at han havde lært familien at kende i forbindelse med Noemis bror død for nogle år siden, hvor han var blevet rørt af et brev fra faderen til ham om sønnens død.

Craxis søn var hurtigt ude med et dementi af chauffør-historien og siden kom Noemis eks-kæreste på banen med et interview i La Repubblica, hvor han afvist at familien skulle have haft noget personligt med Berlusconi at gøre inden slutningen af 2008.

Siden er det kommet frem, at eks-kæresten er dømt for røveri (og har afsonet, understreger han selv), og han sendte efter interviewet med La Repubblica et håndskrevet brev til andre redaktioner nogle dage senere, hvor han nærmest krybende undskylder, at han på nogen måde har sået tvivl om regeringslederens forhold til Noemi.

Andre medier har fortalt om, hvordan Noemi har sendt en "foto-book" af sig selv rundt til fremtrædende Berlusconi-stuideværter og journalister fordi hun har en stor drøm om at blive "velina" - det italienske ord for "tv-starletter" der optræder som halvt afklædt staffage i stort set alle programmer fra tv-nyhederne til debat og quizz-programmer.

Noemis "fotoalbum" skulle efter dette forlydende have befundet sig på bordet ved et møde i slutningen af 2008, hvor også Silvio Berlusconi var tilstede - og han skulle have fattet sympati for pigen efter at have bladret i bogen.

Hvorom alt er, så er det en kendsgerning at Noemi med eller uden forældre både har været til nytårfest hos mediekongen og selv haft ham som gæst til sin fødselsdag og også er den heldige modtager af dyre smykker fra sin aldrende "ven".

Oppositionen er også optaget af spørgsmålet, og vil have Berlusconi til at afgive forklaring om historien i Parlamentet - noget han absolut afviser.

Oppositonsleder i modvind

Oppositionsleder Dario Francheschini skabte også røre med sin retoriske spørgsmål til italienerne om de "ville lade deres børn opdrage af sådan en mand?".

Det spørgsmål fik alle 5 Berlusconi-arvinger frem på banen med pressemeddelelser om, at de satte stor pris på deres far, hans værdier og opdragelse i det hele taget, og i øvrigt ikke ønskede at blive blandet ind i historien.

Berlusconi forlod sin første hustru da Marina og Piersilvio var unge teenager, og han har aldrig boet sammen med Veronica Lario og de tre børn af dette ægteskab.

I Veronicas brev, der udløste hele affæren skriver fru Berlusconi endog, at Silvio "ikke kom til sine egne børns 18-års fødselsdage, selv om han var inviteret", så man kan måske sætte spørgsmålstegn ved Berlusconis aktive indsats og end og han tilstedeværelse under børnenes opvækst.

Tvivl om de katolske stemmer

Historien kan koste Berlusconi stemmer den kommende weekend, når italienerne ikke blot skal stemme til EU-valg, men samtidig også skal til kommunalvalg i over 4.000 af landets 8.200 kommuner og i flertallet af de 109 italienske provinser.

Tvivlen om Berlusconis moral kan skabe tvivl hos de vælgere, der definerer sig selv som katolske og derfor i hvert fald i teorien ikke ser med milde øjne på ægteskabelig utroskab.

Berlusconi-partiet PDL stod i seneste meningsmåling til omkring 37% af stemmerne, men der må ikke offentliggøres meningsmålinger de sidste 14 dage før et valg i Italien, så om de pikante historier får politiske konsekvenser kender man først svaret på næste mandag, når stemmerne er talt op.

De hjemløse katolske stemmer forventes i givet fald at gå primært til det katolske midterparti UDC, hvis leder også er igang med familie nummer to med en yngre velformet hustru, eller til løsrivelses-og regeringspartiet Lega Nord, hvis leder også er gift for anden gang - Umberto Bossi, der i øvrigt stadig kan finde på at hive et gammel Lega Nord-valgslogan op ved festlige lejligheder: "Noi della Lega l´abbiamo duro" - vi i ligaen har dén hård..

-syl

Retur til
Politik <<


Retur til
Berlusconi <<


Artikler

Berlusconi og Veronica
Et ægteskab i krise -
1. afsnit - 2003 >>


Berlusconi og Veronica
Et ægteskab i krise -
2. afsnit - 2007 >>


Berlusconi og Veronica
Et ægteskab i krise -
3. afsnit - 2009 >>

Silvio og Veronica -
4. og sidste afsnit >>Berlusconi på italy.dk >>Copyright © 2007-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano