Opskrift med
Marsala


Februar 2012
Bookmark and Share

Siciliansk opskrift:
Gulerødder i Marsala >>

Marsala i køkkenet
Marsala bruges ofte i den himmelske italienske dessert Tiramisu >>

Hos os får pandestegt kyllingebryst eller kalvesnitzlerne altid et godt skvæt Marsala inden de er helt færdigstegte...

Her er en opskrift på Prosciutto fresco brasato
al Marsala
>>
(Skinke braiseret i Marsala)


 


F.eks. som tilbehør til grillet kød eller fisk...

Ingredienser

300 gram nye små gulerødder
En dusk frisk persille
1 fed hvidløg
1 deciliter Marsala
1/2 deciliter kødbouillon
25 gram smør
Salt
og peber




Tilberedning
Skræl gulerødderne og smid dem i kogende vand i cirka ti minutter
- de skal stadig være "al dente".

Del de halvkogte friske gulerødder i fire stykker på langs.

Varm smørret op sammen med det halverede fed hvidløg, der fjernes igen efter cirka to minutter.

Steg derefter gulerødderne cirka tre minutter i smør ved middel varme.

Skru derefter op for varmen og tilsæt Marsala, der får lov til at fordampe, inden du tilsætter bouillon, og for svag varme gennemkoger gulerødderne - 5-7 minutter alt efter om du kan lide de knaser lidt eller ej.



Tilsæt salt og friskkværnet peber, og servér Marsala-gulerødderne varme med grofthakket persille oven på - som tilbehør til både kød- og fiskeretter.

-syl


Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>