Historiske
italienske
opskrifter

December 2014

Bookmark and Share
Komponisten Rossini var en stor madelsker:
Tournedos Rossini

"Hvad kærligheden er for sjælen, det er appetitten for legemet.
Maven er kapelmesteren, der dirigerer vores lidenskabers store orkester.
At spise, elske, synge og fordøje er de fire akter i den komiske opera, der kaldes livet."


Opskriften (til 4):
4 flotte tournedos af velhængt og afpudset oksemørbrad
4 runde skiver smørristet franskbrød
4 skiver gåselever-postej
4 tynde skiver sort trøffel

Madeira-sovs
20 gram smør
2 finthakkede skalotteløg
1 dl Madeira
3-4 dl kraftig kalvefond
1 spiseske Maizena-mel udrørt i to spiseskeer koldt vand
salt



Den originale opskrift bruger frisk rå gåselever i stedet for gåseleverpostej

Buon Appetito!



Giacchino Rossini

Bind en snor omkring bøfferne - så de holder faconen - de skal først steges umiddelbart inden serveringen

Først forberedes Madeira-sovsen:
Brun smørret let og steg skalotte-terningerne gyldne.

Tilsæt Madeira´en og lad den koge ind - tilsæt derefter kalvefonden og kog igennem.

Jævn sovsen med Maizena-blandingen og smag til med salt.

Rist de runde brødskiver i smør på panden og steg så Tournedos´en 3 til 4 minutter på hver side og lad dem hvile i fem minutter inden de placeres på brøskiverne og pyntes med gåseleverpostejen og en tynd skive trøffel.

Retten kræver en kraftig rødvin.

Komponisten Gioacchino Rossini

Gioacchino Antonio Rossini levede fra 29. februar 1792 til 13. november 1868.

Han blve født i Pesaro i Marche-regionen.
Hans far var musiker og moderen var skrædder og udstyret med en flot sangstemme.

Han begyndte at komponere som 13-årig - og fik allerede som 14-årige til opgave at skrive operaen "Demetrio e Polibio", der dog først blev opført i 1812.



Hans debut foregik i Venedig som 18-årig på S. Moisé teatret med værket "La cambiale di Matrimonio"

Inden han blev tyve havde han skrevet syv operaer, og i 1812 debutterer han på Scala i Milano med "La Pietra del Paragone", der bliver opført hele 53 gange.

Med operaerne "En Italienerinde i Algier" og "Tancredi" slog han i 1813 sin succes fast.

Rossini skrev i alt 38 operaer, hvoraf den kendeste er "Barberen i Sevilla" fra 1816.

En levemand

En normal menu hjemme hos komponisten Rossini bestod af mindst ti retter og seks forskellige vine.

Udover de kendte tournedos var scrambled æg en af husets specialiteter.

Da han døde var han svært overvægtig, men dødsårsagen var kræft i endetarmen.


En karikatur af komponisten Rossini

Retur til
Madkultur <<


Retur til
Opskrifter <<


Retur til
Historie <<


Historiske opskrifter
Milano koteletten >>
Marengo kyllingen
og Napoleon >>

Radetzkys
græskar-gnocchi >>

Carpaccio - den originale
opskrift fra Harry´s bar
i Venedig >>

Osso Buco fra Milano >>

Artikler

Kød på bordet >>
Opera >>

Link

Rossini Opera Festival >>
foregår i august måned

Vin i "pilleform"
I Paris omgikkedes Rossini med tidens kendeste levemænd - og deres kokke.

En af dem var Baron Rotschild, der i 1864 sendte ham nogle klaser druer fra sine drivhuse.
Rossini takkede for gave ved at skrive: "Deres druer er fortræffelige, men jeg bryder mig ikke særligt om vin i pilleform."

Rotschild forstod beskeden, og sendte straks et fad med hans bedste Chateau-Lafitte til Rossini.

Lejet frugt
Af en eller anden grund nåede man efter sigende aldrig til frugten, når Rossini inviterede på lørdags-mattine og mad i sit hjem i Paris.
Enten blev fruen syg, noget væltede, et eller andet skete altid.

En dag spurgte en af gæsterne en tjener, hvorfor man dog aldrig nåede til de imponerende fade med friske og eksotiske frugter.
- Det er fordi fruen lejer frugtfadene, lød det overraskende svar.

Copyright © 2007-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano