Italienske opskrifter

Februar 2013

Bookmark and Share

Flere tomatsovse


Grundsovs
Soffritto
- pastasovsens hemmelighed








Den klassiske "Soffritto" består af
2-3 mellemstore gulerødder
2 ben bladselleri
1 mellemstort løg


1 dåse flåede tomater
(Perini-tomater >>)

1 terning til grøntsagsboullion
Jomfru Olivenolie - læs mere om olie >>

Parmesanost >> eller Pecorinoost >> til at drysse over

1. Steg de fintskårne grøntsager i olien ved middel varme i mindst ti minutter. Tilsæt de flåede tomater og boullionterningen. Lad sovsen simre mindst en halv time - helst halvanden eller mere.

2: Tilsæt vand, vin eller tomatsaft (alt efter typen af sugo) løbende, hvis sovsen koger for meget ind.
Ved servering skal sovsen ikke være tyndtflydende, men ret kompakt.

Spaghetti med pikante cherry-tomater

Ingredienser


400 gr tynd spaghetti
300 gr cherry-tomater (I Italien kaldes de kirsebær-tomater - ciliega - eller pomodorini - små tomater).
3 fed hvidløg
2 små friske chili-frugter (peperoncini)
7 spsk jomfru olivenolie
frisk persille



Tilberedning

Skær tomaterne midt over og fjern frøene

Snit chilifrugterne og hvidløggene i tynde skiver

Strø lidt fint salt over tomaterne og lad dem hvile, mens du rister chili og hvidløg i olien over svag varme i fem minutter

Tilsæt tomaterne og rist dem sammen med hvidløg og chili i 3-4 minutter ved kraftigere varme

Bland tomatsovsen med den kogte paste, og strø persille over retten.

Server med parmesan ost >>, eller bedre endnu - med den kraftigere pecorino-ost >>



 

Skruer med gratinerede tomater

Ingredienser


400 gram skruer (Fusilli)
800 gram friske tomater - helst de aflange perini >>
(Eller 2 dåser hele flåede aflange tomater, hvor du sier saften fra, og kun anvender tomaterne)
4 spsk rasp
2 teskeer origani - helst frisk
1 dusk persille
1 fed hvidløg
Jomfru olivenolie, revet parmesanost, salt, peber

Tilberedning

De hele friske tomater skoldes 1 min i kogende vand - skær et kryds i toppen, før du smider dem i, så er det nemmere at pille skindet af.
Pil skindet af - lige som du piller en kogt kartoffel.

Del tomaterne i halve på langs og fjern frøene

Placér skiver på et oliveret stort ovnfast fad, og strø salt og peber over

Bland det finthakkede fed hvidløg med den hakkede persille, med raspen, origano´en og tre spiseskeer revet parmesanost

Strø rasp- og urteblandingen over tomaterne, og "bag" i ovnen i 20 min ved 200 grader, indtil tomaterne er "tørre" uden at være brændte på overfladen.

Hæld et par spisekeer jomfruolivenolie over de kogte skruer inden de blandes med de gratinerede tomater.
Server med revet parmesanost.



Copyright © 2001-2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano