Italienske opskrifter

Februar 2013

Bookmark and Share

Sughi - flere italienske tomatsovse


"Soffritto"
400 gram pasta
til 4 personer
(Den rette pasta til
den rette sovs >>)






Soffritto
-
pastasovsens hemmelighed!




Klassisk "
Soffritto"
består af:
3 mellemstore gulerødder
2 ben bladselleri
1 mellemstort løg

Variationer af grundsovs med "soffritto"

Den skrappe


Steg et par fed hvidløg sammen med en soffritto uden gulerod og med ekstra løg.



Tilsæt et tørrede chilifrugter/chilifrø efter behov, hvis du er blandt de helt skrappe.
Dette er en variant af Spaghetti all´Arrabiata >>

Med mozzarella-ost
Smelt en frisk Mozzarella-ost (125 gr.) i sugo'en lige inden inden serveringen - den skal være hakket i bittesmå tern, ellers ender mozzarella´en som én stor klump i midten af tomatsovsen...
Bedst til kort pasta - som pinde - med eller uden riller
- se opskrift >>

Med gedeost
Put en blød frisk gede- eller fåreost i grund-sugo'en inden serveringen - den gør smagen skarpere og samler sovsen.
Velegnet både til kort past og til spaghetti.
Revet pecorino-ost gør smagen mere pikant.

Frisk flødeost
samler som fåreosten tomatsovsen
- en spiseske et par minutter inden serveringen er nok.
Bedst til kort pasta.



Med bacon
Tilsæt spøde baconterninger til grundsovsen inden serveringen.
Bedst til kort past som f.eks. skruer -
- tilsættes soffrittoén hvidløg, chili og ristede bacontern, så får du en sugo Amatriciana - eller Matriciana >>


Sergios simple urte-favorit

Knus tørret timian, merian, oregano og persille i morteren og tilsæt blandingen til sugo'en

Tilsæt peberfrugter
i tern til grundsaucen og så videre…



Copyright © 2001-2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano