Italienske opskrifter

Februar 2012

Bookmark and Share

Passata - hjemmekonserveret tomatsovs
til vinterens pastaretter


Juli 2011 - Sundhed: "Pomi L+" er en ny sort ekstrasunde italienske supertomater >>


Passata er mest udbredt i Syditalien.

Tomaterne fra juli og august er toppen til Passata - aflange San Marzano-tomater eller solmodne runde tomater er de bedste.




Aflange perini-tomater - det bedste er sorten San Marzano

2 kilo tomater giver omkring 1 liter passata.

Passata kan også fås færdig på flaske i de italienske butikker.

Tilberedning af passata er ikke svær, men især én ting er vigtig for et godt resultat:
Kontrollér at alle tomater er perfekte.
Der må simpelthen ikke være revner, huller eller mørke pletter - én enkelt dårlig tomat kan betyde, at hele tomatsovsen hurtigt mugner!

Tilberedning:
Halvér de rene tomater og fjern det "hvide" kød omkring stilken.


Pres tomaterne med hænderne - for at fjerne både overskydende vædske og ikke mindst for at fjerne frøene.


Lad de pressede tomat-halvdele dryppe af i et rent metal-dørslag.

Lad tomaterne simre i en kaserolle med låg indtil sovsen får en fastere konsistens.

Rør indimellem, og sluk for varmen, når den rette konsistens - tomaterne er "udkogte" - er opnået.

Så skal tomaterne igennem grøntsagspressen og over i en skål.


Virker "passata´en" nu lidt for flydende kan man enten koge den ind, eller lade den dryppe af igennem et rent klæde.

Nu skal vinterens tomatsovs på glas eller flaske - sterilierede! - og hvis man ønsker det, med nogle friske rengjorte og tørrede basilikumblade i hvert glas/flaske.

Fyld glas/flasker op til 2-3 cm fra låget.

Nu skal den store suppegryde frem.
Héri placeres konservesglas/flasker.

Dæk glas/flasker helt med varmt vand (koldt vand kan få de lunkne flasker til at eksplodere!) og sterilisér din "passata" ved at holde gryden i kog i mindst en halv time.


På den måde holder din passata sig frisk i 7-8 måneder - nemlig indtil der igen er friske tomater på markedet!



- syl


Copyright © 2000-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano