Madkultur

2011
Bookmark and Share

"Pomi L+" - nyavlet ekstrasunde italienske supertomater


Tomaten "Pomi L+" kommer i handlen i det italienske supermarkeder i slutningen af juli.

Tomaten er udviklet af landbrugsorganistionen Coldiretto, der understreger, at der er talen er en "ikke-gen-modificeret ogm-fri" tomat, avlet frem med naturlige metoder.



"Pomi L+" har et indhold af anti-oxidanter, der er 3 gange så højt som almindelige spisetomater.

- I dag har vi bevist, at man kan skabe kvalitet og udvikling uden at ty til genmodifikation og samtidig tage hensyn til de forbrugerem, der efterspørger sikkerhed, nationale varer og kvalitet,
udtalte Coldriettos præsident Sergio Marini, da tomaten blev præsenteret den 13. juli.

Super-tomaten produceret af omkring 30 italienske virksomheder og kommer i handlen som "passata" (en lind tomat-sovs på flaske) og som "polpa" (flåede tomater i stykker på dåse).


Passata på flaske & Polpa på dåse
Opskrift på hjemmelavet passata >>

Anti-oxidanten licopene formodes at være med til at forebygge kræft og hjerte-kar sygdomme, og beskytter også huden mod at ældes.

Indholdet af licopene øges i øvrigt, når tomaten varmes op til de mange italienske tomat-sovse.

Forsvar for de nationale tomater

Super-tomaten er også et forsøg på at bremse stigningen i importen af tomater specielt fra Kina.
I 2009 ankom der 82 millioner kilo kinesiske tomater til Italien.

-syl

Retur til
Tomat-typer <<

Retur til
Tomat-sovs <<


Italiensk landbrug >>

Link
Coldiretto >>
Italiens store landbrugsorganisation, der tæller 568.000 virksomheder - 52 % af alle de landbrugsvirksomheder, der er indskrevet hos de italienske handelskamre.


Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>