Italienske opskrifter

Oktober 2015

Bookmark and Share

Klassiske tomatsovse:
"Pasta alla Norma" - med auberginetern


Det sicilianske køkken >>


Originalen er med frisk og saltet ricotta-ost.
Da Bellini fik serveret retten var det uden pecorinoost.

I den originale opskrift tilsættes tomat og auberginsovsen 150 g saltet og 150 g usaltet ricottaost.

Pastaen

Penne med riller


eller spaghetti









Pecorino Siciliano >>

 
"Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret.

Retten stammer fra Catania - og blev "komponeret" i forbindelse med opførelsen af operaen "Norma" skrevet af komponisten Bellini.

Bellini stammer fra Catania.



Ingredienser


400 g "penne" med riller >> eller spaghetti
2 dåser flåede tomater >>
Et mellemstort løg
1 stor aubergin
80 g revet Pecorino-fåreost >>
2 fed hvidløgt
Jomfru Olivenolie >>
Friske basilikumblade
Salt og peber

Tilberedning

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver - drys dem med groft salt.
Lad aubergin-skiverne ligge en halv time - børst salten af og klem væden ude af skiverne.
Skær skiverne i terninger, der ristes sprøde i olivenolie på en tykbundet pande.

Si tomatsaften fra de to dåser tomater - gem saften i en skål - hvis sovsen koger for meget ind

Hak løg og hvidløg fint

Svits løg og hvidløg - uden at de tager farve - i olivenolie i en tykbundet gryde eller en terracottagryde


Hak de flåede tomater i terninger - 2 x 2 cm ca. - og lad tomaterne småkoge sammen med løg og hvidløg, til saften er næsten forsvundet.

Når pastaen er næsten færdigkogt tilsætter du auberginterningerne til sovsen, og giver den et par minutters opkog.

Dekorér retten med friske basilikumblade og servér med rigeligt friskrevet pecorinoost - eller som nødløsning revet parmesanost >>.

-syl


Copyright © 2005-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano